Bilkæmpe tager utraditionelt skridt

Kriseramte Peugeot søger hjælp uden for Peugeot-familiens rækker for at komme på ret køl.

Foto: AP

Menuen for selskabet Peugeot Citroen har stået på aktiekurssmæk, produktionslukninger og faldende salg samt tvunget kapitalforhøjelse med aktiesalg til den kinesiske samarbejdspartner Dongfeng.

Peugeot Citroens bestyrelsesformand er altid blevet hentet fra Peugeot familiens egne rækker, men med valgt af Louis Gallois er det et afsluttet kapitel ifølge Bloomberg News.

Louis Gallois har ledet flyproducenten Airbus’ omstrukturering, hvor tab er blevet vendt til overskud, og nu skal han gentage kunststykket hos Peugeot Citroen, hvilket skal ske i samarbejde med den nyudvalgte koncernchef Carlos Tavares.

Stærk karriere

Peugeot Citroens aktier er noteret på fondsbørsen i Paris, hvor storaktionærerne nu tæller den franske stat, kinesiske Dongfeng samt familien bag stiftelsen af Peugeot.

"Louis Gallois’ karrieremæssige bedrifter er ganske stærke. Gallois er klar over, at Peugeot Citroen ikke skal investere i Frankrig eller Europa, men andre steder," udtaler analytiker Sascha Gommel fra Commerzbank til Bloomberg News.

Peugeot Citroen er Europas næststørste bilproducent efter tyske Volkswagen, og den franske bilgigant har over de seneste år været voldsomt presset af finanskrisen og det vigende bilsalg.

Peugeot-selskabet er stiftet i 1810 af Peugeot-familien, hvor der stod cykler på produktlisten. I 1858 kom produktlisten også til at indeholde biler med forbrændingsmotorer. I 1976 opkøbte Peugeot-selskabet konkurrenten Citroen.

BRANCHENYT
Læs også