Boligudlejere afviser unge med arabiske navne

Ligestillingsminister vil have undersøgt diskrimination på boligmarkedet.

"Jeg tør sgu ikke tage chancen med en udlænding."

Så klar var meldingen fra en boligudlejer på Frederiksberg til den 21-årige jurastuderende Tarek Hussein, som ellers troede, de to havde en aftale.

Han er én blandt en række unge med etnisk minoritetsbaggrund, som til Politiken beskriver, hvordan et arabiskklingende navn har ført til afvisning efter afvisning på det private udlejningsmarked i København.

Forsøgte sig med 'Thomas'

Tarek Hussein har i et år forgæves søgt efter bolig i Københavnsområdet, og efter afvisningen fra udlejeren på Frederiksberg forsøgte han sig i stedet med navnet 'Thomas'.

Det satte skub i boligjagten.

"Jeg fik hurtigt 10-12 svar, hvor jeg fik lovning på at se lejligheden samme dag eller dagen efter," siger Tarek Hussein, som dog blev afvist, når han afslørede sin identitet.

Minister "rystet og ked"

Torben Christensen, formand for landets største organisation for professionelle udlejere, Ejendomsforeningen Danmark, garanterer til Politiken, at han vil handle på de konkrete sager, hvis de kan dokumenteres.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) betegner sig som "rystet og ked af" historierne og ønsker mere viden om diskriminationen i nattelivet og på arbejds- og boligmarkedet.

"Derfor har regeringen nedsat en antidiskriminationsenhed, som skal sørge for, at vi nu endelig får de virkelige forhold ordentligt belyst," siger Manu Sareen.

BRANCHENYT
Læs også