Madrid byder Søstrene Grene velkommen

Lørdag åbner Søstrene Grene kædens første butik i Spanien.

Adm. direktør i Søstrene Grene, Mikkel Grene, ser frem til åbningen af kædens første spanske butik. PR-foto: Søstrene Grene

En lille notesbog til 12,48 kr. eller en rulle gavepapir til 6,88 kr.

Priserne på varerne i Søstrene Grene er lave og oftest lidt skæve og pudsige. Det har danskerne kendt til siden 1973, da den første Søstrene Grene åbnede i Aarhus.

Nu tager de danske søstre sydpå på endnu en udlandsrejse. Denne gang går turen til Spanien, hvor Søstrene Grene lørdag åbner sin første spanske butik i Madrid.

Søstrene Grene matcher Spanien

Den økonomiske krise har sat sine dybe spor i Spanien, og mange spaniere har i lang tid skullet kigge dybt i sparegrisen for at finde penge frem til indkøb. Pengene er stadig små, men købelysten er der, og den problematik passer godt til Søstrene Grenes koncept.  

Samtidig er spanierne rigtig glade for dansk og nordisk design, fortæller Mikkel Grene, som er administrerende direktør og medejer af Søstrene Grene. Han forventer derfor, at spanierne vil tage godt imod konceptet.

De danske søstre bliver dog ikke omdøbt til spanske søstre.

”Vi beholder det danske navn, så den spanske butik hedder også Søstrene Grene. Det har vi valgt at gøre i alle vores udenlandske butikker. Vi bruger det som en del af historien i oplevelsen for vores kunder,” siger Mikkel Grene til epn.dk.  

Flere udenlandske planer

Søstrene Grene har i dag omkring 70 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Island, Japan og nu Spanien. De fleste butikker er drevet på franchisebasis for blandt andet at sikre et stærkt engagement i den enkelte butik.

I december åbnede Søstrene Grene en butik i den japanske hovedstad Tokyo. Her har butikken ifølge kæden opnået stor succes. Søstrene Grene forventer i alt at have over 100 butikker i de forskellige lande i 2015.

”Til maj åbner vi en butik i endnu et nyt europæisk land. Vi har også en del andre lande i kikkerten, hvor vi også overvejer at åbne butikker,” fortæller Mikkel Grene.

Konkurrence fra Tiger

Den spanske Søstrene Grene-butik skal drives af en spansk forretningsmand, som har flere end 60 parfumeforretninger rundt i landet.

En anden dansk kæde med billig-butikker, Tiger, er allerede repræsenteret i Spanien. Tiger har i øjeblikket 36 butikker i landet. Den konkurrence ser Mikkel Grene dog ikke som et problem.

”Vi har vist både herhjemme og i andre europæiske lande, at Tiger og Søstrene Grene fungerer fint side om side. Selvom vores priser ligger sig tæt op ad hinanden, er vores koncepter og indkøbsoplevelsen stadig forskellig, så vi satser på, at der er plads til os begge to,” siger Mikkel Grene.

BRANCHENYT
Læs også