Kinesere varme på House of Fraser

Kinesisk komet inden for stormagasiner vil sætte sig på et af Englands ældste magasiner med 120 år i indkøbsposen.

House of Fraser har eksisteret siden 1891 og omfatter i dag mere end 60 stormagasiner. Foto: Jon Furniss/AP

På trods af varslende udsigter om en mat vækst i Kina, er de kinesiske investorer ikke tilbageholdene overfor udenlandske investeringer. Et kinesisk konsortium er i forhandlinger om, at overtage det engelske stormagasin ”House of Fraser” for over 4 mia. kr. Det skriver Financial Times.

Den kinesiske interesse sætter allerede spørgsmål omkring House of Fraisers anmeldte børsintroduktion senere på året, da den kommer fra en af Kinas ældste og største stormagasiner Nanjing Xinjiekou, som allerede er børsnoteret i Shanghai.

Det forestående køb menes ifølge Financial Times, at være velsignet af formanden for House of Fraser, Don McCarthy, der sidder på en-femtedel af ejerskabet.

En af de store med historie i bagagen

Opkøbskandidaten House of Fraser har rødder der går mere end 120 år tilbage, efter det blev etableret i Glasgow, Scotland i 1891. I dag har selskabet mere end 60 stormagasiner rundt omkring i Storbritannien, hvilket har gjort det til kongedømmets tredjestørste virksomhed af traditionelle stormagasiner. I 2013 omsatte House of Fraser for over 10 mia. kr.

Kinesiske Nanjing Xinjiekou har kun eksisteret i to årtier, men har allerede mere end 100 butikker og en arbejdsstyrke, som er vokset til næsten 30.000. Den årlige omsætning er på mere end 48 mia. kr. og selskabet ejer samlede aktiver for over 43 mia. kr.

Det forventes at House of Frasers børsplaner, der er styret af Rothschild, HSBC og Numis, vil forsætte som planlagt og sideløbende med de kinesiske forhandlinger. Det skriver den engelske finansavis.

BRANCHENYT
Læs også