Europæiske aktier: Skotsk kærlighedsaffære sender Metso til tops

De europæiske aktier stiger over en bred kam først på eftermiddagen tirsdag, hvor de største toneangivende indeks på kontinentet noterer sig plusser på mellem 0,1 pct. og 0,8 pct.

Særligt damp på maskinerne er der i Finland, hvor Metso-aktionærerne er på den lyserøde sky, efter at skotske Weir Group har sendt amoriner i luften med et købstilbud. Ifølge den britiske avis The Times vil entreprenørselskabet konstruere et tilbud på op til 30 euro per aktie for Metso, og det sender aktien på himmelfart, mens aktierne i FLSmidth og Outotec også er med på bølgen med flotte stigninger.

Metso har i løbet af tirsdagen bekræftet, at selskabet har modtaget en henvendelse fra Weir Group, og det har givet den i forvejen nærmest euforiske stemning endnu et løft. Metso stiger med 20,4 pct. til 28,58 euro på børsen i Helsinki - nok til en suveræn førsteplads i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks - mens FLSmidth stiger med 6 pct. til 289,80 kr. i København, og ligeledes finske Outotec løftes med 3,4 pct. til 8,32 euro...

BRANCHENYT
Læs også