Solcellepulje blev revet væk

Nu skal der trækkes lod om, hvem der kan opføre solcelleanlæg.

Landets 98 kommuner har samlet søgt om godkendelse af 715 solcelleanlæg. Der kan ventes afslag til godt en tredjedel af ansøgningerne. Foto: Jacob Ehrbahn /Polfoto

Det varede kun knapt en arbejdsdag, så var en ny solcellepulje brugt op.

Derfor skal der nu trækkes lod om, hvem der kan få lov til at installere et solcelleanlæg.

Landets 98 kommuner har stadig mod på at opsætte solcelleanlæg på skoler, børneinstitutioner og rådhuse.

Det har derfor i stor stil søgt om at få del i en særlig pulje, der giver kommunerne dispensation til, at de kan etablere solcelleanlæg på taget af kommunale bygninger - uden at skulle oprette et selvstændigt selskab, som elforsyningslovens ellers foreskriver.

715 ansøgninger

Mandag morgen kl. 7 blev der åbnet for, at kommunerne kunne søge deres andel i en samlet solcellepulje på 20 MW, og midt på eftermiddagen var puljen hos Energinet.dk brugt op, selv om kommunerne kunne søge frem til midnat.

I løbet af dagen blev der indsendt 494 ansøgninger om kommunale solcelleanlæg, og tirsdag middag kunne Energinet så gøre det endelige tal op.

Man har modtaget 715 ansøgninger, der samlet løber op i 33,6 MW. Hos Energinet mangler man stadig at få tastet 40 ansøgninger, der er sendt per email, ind i systemet. Derfor venter sektionschef Martin Lervad Lundø, at ansøgningerne samlet vil nærme sig 35 MW.

Hver tredje får afslag

"Antallet af ansøgninger er nogenlunde, som vi havde forventet," siger Martin Lervad Lundø.

Han håber, at Energinet.dk allerede i denne uge kan give kommunerne besked om, hvilke solcelleanlæg der kan etableres.

"Vi har valgt en simpel lodtrækning for at stille alle lige, og vi trækker lod blandt de 715 ansøgninger. Det betyder, at der bliver afslag til godt en tredjedel af ansøgningerne," fortæller Martin Lervad Lundø.

Læs også