Vestjysk afviser mere statshjælp

Vestjysk Bank vil ikke bede finansminister Bjarne Corydon om flere penge.

Vestjysk Bank kan med de nye kapitalregler ikke overholde sit solvensbehov. Derfor arbejder man nu med en genopretningsplan til Finanstilsynet, hvor myndigheden blandt andet kræver, at ledelsen forholder sig til muligheden for at hente mere egenkapital hos ejerne.

Hvordan ser I på det? I kunne jo tage hatten i hånden og bede jeres storaktionær - staten - om flere penge?

"Jo, det kunne man nok, men det er ikke med i planerne. Det er en standardformulering, at vi skal forholde os til forskellige elementer, men det bliver ikke i den sammenhæng at vi aflægger finansministeren et besøg," siger Vagn Thorsager, tidligere direktør og nu bestyrelsesformand i Vestjysk Bank.

Nye lånevilkår

I stedet satser han på, at Vestjysk Bank vil komme i mål ved salg af sektoraktier som f.eks. DLR-aktier samt en genforhandling af de ansvarlige lån, som ikke længere tæller med i solvensen.

"Vi arbejder meget med den supplerende kapital, hvor der er faldet elementer bort, og vi arbejder med de långivere, der hidtil har leveret supplerende kapital om ikke vi kan ændre på vilkårene, så lånet kan tælle med igen. Det er en af dem, vi arbejder rigtig meget med," siger Vagn Thorsager.

Han understreger, at reduktionen i solvensen ikke kommer som en overraskelse, og at det ikke ændrer på de planer, man har arbejdet med de seneste måneder.

Ikke hvis men hvornår

Så det her ændrer ikke noget?

"Nej, det gør det ikke. Vi skal skrive en genopretningsplan til tilsynet, og så arbejder vi videre med de ting, vi var i gang med. Vi ser ikke behov for nye elementer for at komme igennem, men vi skal have gjort nogle ting færdige," siger formanden.

Så det er ikke et spørgsmål om hvis I kommer i mål, men om hvornår?

"Lige præcis," siger Vagn Thorsager.

Han håber at Vestjysk Bank kan blive færdige med de tiltag, der er krævet for at få solvensen op på ret køl igen, inden tilsynets frist på tre måneder udløber 1. juli.

BRANCHENYT
Læs også