Nu er der 2.000 elbiler i Danmark

Men i Norge blev der solgt 3.000 elbiler alene i marts.

Tesla Model S kan i Danmark købes fra 563.000 kr. I Norge blev bilen i marts alene solgt i 1.493 eksemplar. Det var den mest solgt bil. Foto: Tesla

I Dansk Elbil Alliance kalder man det en milepæl, at det samlede antal elbiler i Danmark netop har passeret 2.000.

Tallet fremgår af en ny opgørelse fra Trafikstyrelsen, og i elbilbranchen tages det som tegn på, at der langsomt viser sig en en stigende interesse for elbilerne.

Den danske elbilbranche må dog stadig med misundelse se til Norge, hvor der alene i marts blev indregistreret 3.000 nye elbiler. Det skyldes især, at Norge har valgt at satse på elbiler ved at give ejerne en række økonomiske fordele.

Elbiler i Norge
Norge satser målrettet på at gøre elbilerne attraktive for de private bilkøbere. Derfor har ejere af elbiler en række fordele i forhold til andre billister:
  • Elbilerne er uden afgift og moms.
  • Den årlige ejerafgift er på 415 norske kr.
  • Gratis parkering for elbiler
  • Elbiler må køre i busbanerne.
  • Gratis opladning ved offentlige ladestandere.
  • Fritagelse for bomafgifter.
  • Ekstra kilometergodtgørelse.
  • Desuden tilbyder den norske stat 50 pct. rabat på firmabilskatten, hvis firmabilen er en elbil.

Tesla mest solgte bil

I Norge blev elbilen Tesla Model S i marts den mest solgte bil med 1.493 eksemplarer, og næsten hver femte solgte bil var en elbil. VW Golf blev den næstmest solgte model med et salgstal på 624.

I Danmark er de mest solgte elbiler Citroën C-Zero, Peugeot iOn og Mitubishi iMiev (det er samme bil) med ca. 400, 350 Nissan Leaf, 240 Renault Fluence og 210 Tesla Model S.

"Selvfølgelig kigger vi misundeligt mod Norge, hvor der i marts blev solgt cirka 3.000 elbiler. Det understreger blot, at elbilen er et reelt alternativ, når rammebetingelserne er til stede," siger Lærke Flader, der er branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Flere biler - større synlighed

"Norge har nu nået et volumen, hvor elbilerne er synlige i gadebilledet, og dermed stiger interessen for dem," tilføjer hun.

Hun forventer, at der i løbet af 2014 vil komme cirka 1.500 nye elbiler på gaderne i Danmark.

"Vi oplever nu en stigende interesse fra kommuner og virksomheder. Nu begynder det at rykke, så vi har store forventninger til, at salget af elbiler vil stige i de kommende år. Nettet med ladestationer bliver stadig mere finmasket, og det øger både mobiliteten og incitamentet til at køre elbil," siger Lærke Flader.

Læs også
Top job