Bank: Vi bør bekymre os om "normale tilstande"

Den britiske centralbank, Bank of England, frygter, at investorerne har en for afslappet holdning til de kommende rentestigninger.

Direktøren for Bank of England, Mark Carney. Foto: Simon Dawson/AP

Den britiske økonomi har over det seneste år oplevet en genopretning, hvilket gør, at Bank of England nærmer sig tidspunktet hvor den skal begynde at normalisere sin rente fra det historiske lave niveau på 0,5 pct.

Den britiske avis The Telegraph skriver, at Bank of England vurderer, at processen med normaliseringen af renten vil ændre de finansielle markeders forhold og det pointeres, at de seneste centralbanktiltag i rige lande stort set ikke har påvirket finansmarkederne.

 - Centralbankens medlemmer er ikke desto mindre bekymret over investorernes fremadrettet risikovillighed uden helt at tage højde for risikoen ved en overgangsfase til en normal pengepolitik, skrev Bank of England i sit referat fra seneste rentemøde ifølge avisen.

En hånd under boligmarkedet

Yderligere blev det fremhævet, at Bank of England vil være på vagt over for sårbarhed i det britiske boligmarked ved normaliseringsprocessen. Centralbanken lover, at den vil skride ind og lave behørige tiltag i forhold til boligmarkedet.

Den britiske centralbank er aktuel med rentemøde i næste uge, og finansmarkeder følger nøje meldinger fra centralbanken. Finansmarkederne venter, at renten på de nuværende 0,5 pct. vil blive fastholdt på mødet i næste uge, og analytikerne venter over en bred kam at rentestigninger først kommer på menuen i 2015 for Bank of Englands vedkommende. Den tyske storbank Deutsche Bank venter, at den britiske rente vil blive løftet til 1 pct. i gennem 2015.

BRANCHENYT
Læs også