Nu kommer politiet efter Peter

L'easy er politianmeldt for at vildlede forbrugerne.

Både i tilbudsaviser og på nettet har L’easy ifølge forbrugerombudsmanden ikke oplyst forbrugerne godt nok.  Arkivfoto

En vaskemaskine til 1.999 kr. Det tilbud kunne man finde i en af L’easys tilbudsaviser.

Samme sted oplyste L’easy ikke forbrugerne om, at levering og installering koster 795 kr. oveni. Det skulle man om på bagsiden af tilbudsavisen for at læse.

Det er ikke godt nok, mener forbrugerombudsmanden, som nu har politianmeldt L’easy.

Gebyr for levering og installering 

”Når en virksomhed markedsfører et produkt, skal den naturligvis oplyse forbrugerne om, hvorvidt der kommer andre omkostninger oven i prisen eller ikke. Det har L’easy efter min mening ikke gjort tydeligt nok, og det er blandt andet derfor, jeg har valgt at politianmelde selskabet for vildledende markedsføring,” siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Hverken i tilbudsaviser eller på nettet har L’easy ifølge forbrugerombudsmanden oplyst forbrugerne godt nok. L’easy fortæller eksempelvis ikke tydeligt nok om et gebyr for levering og installering, som bliver lagt oveni varens kontantpris.

Mangler kreditoplysninger

Derudover har L’easy reklameret med, hvad det vil koste pr. måned at låne penge til at købe varer hos selskabet.

Her har L’easy ikke givet alle de kreditoplysninger, som markedsføringsloven kræver. Eksempelvis er det ikke oplyst, hvilket beløb forbrugerne låner.

L’easy har i flere tilfælde heller ikke oplyst korrekt om de årlige omkostninger i procent, løbetid, ydelser, omkostninger og det samlede beløb forbrugerne skal betale tilbage.

L'easy: Alle fejl er rettet

Hos L'easy lyder det, at alle fejl skulle være rettet.

"Det har på ingen måde været vores hensigt at gøre noget uklart. Tværtimod. Vores samlede tilbud på kredit- og kontantkøb er så stærke, at vi altid forsøger at kommunikere så tydeligt som overhovedet muligt," siger Peter Schou Jørgensen, som er direktør i L'easy.

L'easy fortæller, at man efter forbrugerombudsmandens henvendelse har forsynet deres kontantpriser med en tydelig markering, der viser, at prisen er eksklusiv levering og installering.

Politianmeldelse er "almindelig procedure"

L'easy ser politianmeldelsen som "almindelig procedure".

"Vi kan forstå, at det er en helt almindelig procedure, selvom vi har tilrettet vores annoncering i henhold til forbrugerombudsmandens ønsker," siger Peter Schou Jørgensen.

Forbrugerombudsmanden fortæller til Jyllands-Posten, at man ikke tager stilling til, om L'easy har ændret procedure eller ej. Politianmeldelsen drejer sig om de forhold, som i hvert fald tidligere har været hos L'easy, hvor firmaet ifølge forbrugerombudsmanden har overtrådt loven.

BRANCHENYT
Læs også