Først på dødslejet gik sandheden op for Nordea-chefen Martin Andersen

Jeg var en elendig far. Jeg havde langtfra det perfekte liv. Når jeg kom hjem fra arbejde, satte jeg mig direkte foran computeren. Og nu lå jeg på et hospital og var ved at dø.

Intet kunne få mig til at lytte. Ikke engang min ualmindeligt syge far, fortæller Martin Andersen. Foto: Lars Krabbe

Jeg havde fucket mit liv helt op.

Nu skulle de leve i mange år uden en far og selv klare alt.

Jeg skammede mig. Jeg var ikke bange for selve døden, men for at svigte min familie.

Og jeg snød mig selv. Jeg havde fortalt mig selv, at der var balance i mit liv. Jeg samlede både på Anders And-blade og øl-etiketter. Men jeg havde ikke læst et Anders And-blad i otte år. Jeg blev flov. Jeg var intet. Men det havde jeg troet, at jeg havde været.

Jeg havde givet mine piger alt det nye legetøj. Men jeg legede aldrig med dem. Jeg havde endda købt et sommerhus på Læsø til min familie. Men da vi var i sommerhus sammen, ødelagde jeg alt. Solen var stået tidligt op, og dagen tegnede til at blive god. Vi ville på skovtur. Men jeg var en bombe med lynlunte. Og da en teske lå på den forkerte side af en tallerken, eksploderede jeg. Jeg råbte, og jeg skreg. Jeg slog i bordet. Jeg gik ind i soveværelset. Så kom jeg tilbage. Jeg sparkede til en stol. Og jeg aflyste skovturen.

Jeg var en elendig far. Jeg havde langtfra det perfekte liv. Når jeg kom hjem fra arbejde, satte jeg mig direkte foran computeren. Og nu lå jeg på et hospital og var ved at dø.

Jeg fik en sygeplejerske til at hente en notesblok og en kuglepen.

Så skrev jeg to konfirmationstaler til mine 5- og 7-årige piger. Noget af det, jeg havde glædet mig allermest til, var at føre dem op ad gulvet til deres konfirmationer.

Det kommer jeg aldrig til, tænkte jeg, så hvem kan holde den flotteste tale på mine vegne?

Klik på linket herunder og læs hele fortællingen om Nordea-chef Martin Andersen, og hvad han skrev til sine piger, i Premium. Det er nemt at blive tilmeldt, den første måned er gratis, og der er ingen binding.
BRANCHENYT
Læs også