Danskerne forsikrer hellere bilen end børnene

Codan kritiserer, at kun fire procent af danske børn er både ulykkes- og sygdomsforsikret.

Kun fire procent af danske børn er både forsikret mod ulykke og sygdom, siger Codan. Arkivfoto: Lars Krabbe

"90 procent af alle svenske børn er forsikret mod både sygdom og ulykke. Det tilsvarende tal for de danske børn er beskedne fire procent."

Sådan lyder det i en meddelelse, som Codan Forsikring har sendt ud i forbindelse med virksomhedens nye produkt Codan Kids ulykke- og sygdomsforsikring.

Codan er blandt de forsikringsselskaber, der begynder at tilbyde sygdomsforsikringer til børn, for i modsætning til vores naboer i Sverige og Norge nedprioriteres børnene herhjemme ifølge selskaberne.

De danske forældre vil sågar hellere forsikre bilen, lyder retorikken fra Codan. Det skriver Børsen.

Ingen nøjagtige tal

Det er dog ikke alle, der mener, at man skal tage Codans offensiv og de fire procent så alvorligt.

Der findes ingen nøjagtige tal for, hvor mange børn der er dækket, og desuden er det kun Codan og If, der via Sygeforsikringen Danmark tilbyder en forsikring, som udover ulykke også dækker børns sygdom.

Begge produkter er endda nye, og dermed  har danskerne ikke haft lang tid til både at ulykkes- og sygeforsikre børnene, skriver Børsen.

"Livrem-og-selerforsikring"

Blandt skeptikerne er Forbrugerrådet Tænk, hvor seniorjurist Mads Mølgaard Braüner bemærker, at det offentlige i flere tilfælde også vil kunne dække det, som Codans kombinerede forsikring dækker.

Det gælder udbetaling af op til 500.000 kr. ved varigt mén over 40 procent, erstatning ved kritisk sygdom, krisehjælp samt kompensation ved indlæggelse og ved pleje i hjemmet.

"Man kan have kritisk sygdomsdækning i forvejen på baggrund af kollektive ordninger. Krisehjælp kan i et vist omfang også være givet i indboforsikringen, kompensation kan i nogle tilfælde også gives fra det offentlige. Så for mig at se handler det om ekstradækningen på varigt mén over 40 procent," siger Mads Mølgaard Braüner, der kalder forsikringen for en livrem-og-selerforsikring, ifølge Børsen.

BRANCHENYT
Læs også