Nu kan man trække kager i hæveautomaten i USA

En skæv forretningsmodel har skabt lange køer hos cupcakefirma i USA's største byer.

Sådan ser det ud, når man bestiller cupcakes i Sprinkles' eftertragtede kageautomater. Foto: Damian Dovarganes

Den fungerer fuldstændigt som en normal hæveautomat. Men i stedet for penge kommer der frisklavede cupcakes ud af apparatet.

Nogenlunde sådan kan den alternative forretningsmodel fra den populære amerikanske kagevirksomhed Sprinkles beskrives.

Senest har Sprinkles åbnet en såkaldt Cupcake-ATM-maskine i New York, og det har medført kæmpe efterspørgsel og dertilhørende lange køer foran kageautomaten, der er åben døgnet rundt, skriver flere internationale medier.

Påfyldes tre gange dagligt

Tre gange dagligt fyldes automaten i New York op med 760 cupcakes pænt pakket ind i Sprinkles-æsker, og så er det ellers først til mølle.

Når man at komme til maskinen, før den er løbet tør for kager, sætter man sit kreditkort ind i automaten, og så er det blot at vælge, hvor mange cupcakes man vil købe, og hvilke af de 20 smagsvarianter, man kunne tænke sig.

For en cupcake hævet direkte fra automaten tager Sprinkles godt 23 kr.

Ville skaffe kage til gravid kone

Automaten, der er placeret på Lexington Avenue på Manhattan, blev åbnet i sidste uge, og ifølge tilstedeværende journalister kom kagehungrende folk til fra hele byen.

Sådan er det fortsat lige siden, og på sociale medier som Twitter har brugere lagt billeder med gadelange køer foran den lyserøde automat op.

Ejeren af Sprinkles, Charles Nelson, fortæller til New York Post, at han fik idéen til hæveautomaten, mens hans kone var gravid.

"Det var midt om natten, og hun ville virkelig gerne have en cupcake. Jeg ejer en cupcakeforretning, og end ikke jeg kunne skaffe hende en," siger Charles Nelson.

I forvejen har Sprinkles kageautomater åbnet i Los Angeles, Chicago, Dallas og Atlanta.

BRANCHENYT
Læs også