Samsung indfører tyveri-funktioner til ny smartphone

Samsung følger i fodsporene på Apple med flere nye tiltag mod telefontyverier.

Foto: Manu Fernandez/AP

I kampen mod et stigende antal smartphonetyverier vil Samsung tilføje flere nye funktioner i Galaxy S5-telefonen, som kommer på gaden næste uge.

Det annoncerede det sydkoreanske teknologiselskab fredag i forbindelse med en præsentation af den kommende smartphones nye funktioner, skriver NBC News.

Sikkerhedsfunktionerne inkluderer en genaktiveringslås og en såkaldt "find min mobiltelefon"-applikation, der begge kan aktiveres gratis.

Skal virke tyveriafskrækkende

Lignende funktioner er i forvejen kendt hos konkurrenten Apple, der længe har gjort det muligt for sine iPhone-brugere at spore en stjålen telefon. Sidste år tilføjede selskabet også en aktiveringslås.

Samsungs version af låsen træder i kraft, hvis der sker et uautoriseret forsøg på at nulstille telefonen, lød det fredag fra selskabet.

"Beslutningen om at tilføje disse sikkerhedsfunktioner til Galaxy S5-smartphones og at gøre disse gratis, er et skridt fremad i vores indsats for, at branchen effektivt indfører tyveriafskrækkende funktioner på alle smartphones," siger statsanklagere fra San Francisco og New York i en skriftlig meddelelse.

Samarbejder med amerikanske myndigheder

Annonceringen af Samsungs nye sikkerhedsfunktioner sker nemlig i samarbejde med retsmyndighederne i USA.

Det omsiggribende problem med tyverier af smartphones har nået et punkt, som har fået myndighederne til at kræve tilføjelser af sikkerhedsfunktioner på de populære mobiltelefoner.

Samarbejdet inkluderer også de to store teleselskaber Verizon og US Cellular, der har været med til at sikre, at funktionerne på forhånd er installeret på telefonerne i USA.

Samsungs nyeste skud på stammen af smartphones ventes at ramme butikkerne i Danmark den 11. april.

Læs også
Top job