Fyret topchef får årlig pension på 3,6 mio. kr.

G4S-chef Nick Buckles har fået en årlig pension på 400.000 pund svarende til 3,6 mio. kr.

Ifølge regnskabet for 2013 fik den tidligere chef Nick Buckles udover pensionen  1,18 mio. pund i engangsbetaling samt en gave på 12.890 pund for den lange service han havde ydet.  Foto: Carsten Bundgaard

Den dansk-britiske vagt- og sikkerhedskoncern måtte i maj afskedige Nick Buckles, som var koncernchef for G4S. Koncernen blev ramt af en stribe skandaler, og det endte med at ledelsen inklusive Nick Buckle fik sparket, men ifølge den britiske avis blev sparket fulgt op af et gyldent håndtryk. Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Den store OL-skandale i London lignede en kulmination for G4S. Vagt- og sikkerhedskoncernen kunne ikke leve op til de kontraktlige forpligtigelser, hvilket blev meddelt i 11. time. Den britiske regering måtte derefter udkommandere militære styrker for at holde sikkerhedsniveauet ved OL i London i 2012.

Overfakturering

Skandalerne sluttede ikke ved OL, idet G4S og konkurrenten Serco blev taget med fingrene i kagedåsen. De to selskaber havde overfaktureret for opgaver udført for myndighederne, hvilket blandt andet var sket med fakturering af overvågning af ikke eksisterende fanger. Både G4S og Serco blev efterfølgende frasorteret til offentlige outsourcingsopgaver, hvilket efterlod markedets tredje og sidste spiller Capita i en lukrativ position.

The Telegraph skriver, at der ifølge regnskabet for 2013 fremgår, at den tidligere chef Nick Buckles udover pensionen fik 1,18 mio. pund i engangsbetaling samt en gave på 12.890 pund for den lange service han havde ydet.

BRANCHENYT
Læs også