Embedsmænd fik gourmetmad - den går ikke

Embedsmænd spiste middag med konsulenthuset McKinsey. Det må de ikke ifølge finansminister.

Alberto K ligger på toppen af Royal Hotel.    Arkivfoto: Kurt Martin Haglund/Polfoto

Finansminister Bjarne Corydon (S) har indskærpet over for sine ansatte, at de skal vise tilbageholdenhed med at modtage ydelser af økonomisk værdi, efter at tre ansatte i ministeriet har ladet konsulentfirmaet McKinsey & Co. betale en middag på en restaurant, som »ligger uden for normal god adfærd for Finansministeriets ansatte«, skriver Politiken onsdag.

Det viser et nyt notat, som finansministeren har sendt til Folketinget.

Fagligt arrangement

Ministeren er af Folketingets Finansudvalg blevet bedt om at oplyse, om Finansministeriets embedsmænd har taget imod ydelser betalt af McKinsey.

»Rundspørgen har vist, at en ledende medarbejder (sammen med to andre medarbejdere) i foråret 2013 har deltaget i et fagligt arrangement med middag med emnet administrationspolitik med særligt fokus på internationale erfaringer. Middagen blev afholdt på en restaurant og betalt af McKinsey«, skriver Bjarne Corydon i notatet.

Gourmetmad

Den pågældende middag i 2013 fandt sted på gourmetrestauranten Alberto K i København, fortæller Finansministeriets departementschef, David Hellemann, til Politiken onsdag.

De ansattes brud på god adfærd ligger ifølge departementschefen i, at restauranten er »relativt dyr«. Ligesom Corydon påpeger han, at ministeriets ansatte skal være særligt opmærksomme på, at betalte middage har en begrænset værdi.

»En middag på en restaurant som Alberto K ligger ud over dette«, siger David Hellemann til Politiken onsdag.

BRANCHENYT
Læs også