Nu kan du finde vennerne på et Facebook-kort

Det bliver muligt for brugere af Facebook at følge hver en bevægelse, som vennerne foretager.

Nu bliver det muligt for Facebooks brugere at lokalisere hinanden via en gps-funktion og dermed vide, når man befinder sig i nærheden af hinanden. Foto: Facebook

Facebook skal ikke længere kun handle om at interagere med sine venner og bekendte via det sociale medie.

Nu gør det verdensomspændende netværk også et forsøg på fysisk at forbinde sine brugere ude i den virkelige verden.

I de kommende uger vil Mark Zuckerberg og resten af holdet bag Facebook indføre funktionen "Nearby Friends", der underretter brugerne, når de er i nærheden af en person på vennelisten.

Det oplyser Facebook på sin egen nyhedsside.

Ukendt dato i Danmark

I første omgang vil "Nearby Friends" kun være tilgængelig for brugere i USA. Her vil Facebook gradvist indføre funktionen over de kommende uger i det, som selskabets nordiske pressekontakt, Jan Fredriksson, kalder en "roll-out".

Over perioden vil Facebook blive klogere på, hvordan funktionen modtages, inden den eventuelt skal spredes til Danmark og resten af verden.

"Hvis de amerikanske brugere kan lide funktionen, vil Facebook fortsætte udrulningen til resten af verden. Men jeg kan endnu ikke give en dato på, hvornår det vil være tilgængeligt i Danmark, eller om det overhovedet bliver det," siger Jan Fredriksson til Jyllands-Posten.

Venner kan håndplukkes

Facebook oplyser, at funktionen bliver valgfri, og at man kan håndplukke de personer på vennelisten, som man ønsker at finde eller blive fundet af.

Det vil altid kræve, at begge parter godkender hinanden, før man kan få notifikationer om hinandens lokation, skriver Facebook. Funktionen kan til hver en tid slås til og fra.

Mobilbrugere, som har installeret Facebook, vil få en notifikation om, hvorvidt man ønsker at tilmelde sig funktionen.

Udfordrer konkurrenter

Med den kommende funktion udfordrer Facebook ifølge Wall Street Journal flere af konkurrenterne med lignende funktioner.

Disse inkluderer dating-applikationen Tinder, check-in-applikationen Foursquare og Twitter, som i slutningen af 2013 testede en funktion, der gjorde det muligt for brugerne at finde tweets sendt tæt på deres egen placering.

Allerede i 2012 blev Facebook afsløret i at teste en funktion lignende "Nearby Friends". Den gang lukkede man dog hurtigt ned for forsøget og meldte offentligt ud, at der kun var tale om et eksperiment.

BRANCHENYT
Læs også