Google på vej med lavine af kontaktlinseopfindelser

Internetgigant søger om patent på en lang række idéer til intelligente kontaktlinser.

Brian Otis, leder af Google X-projektet, holder den intelligente kontaktlinse for diabetikere, som Google snart vil præsentere. Foto: Jeff Chiu/AP

Selv om Google kun så småt er ved at udbrede sin intelligente brille, Google Glass, tyder intet på, at internetgigantens opfindsomhed inden for bærbare teknologier stopper der.

En liste over selskabets seneste patentansøgninger viser således, at Google har mange idéer til, hvordan man også kan skabe intelligente kontaktlinser.

Internetsiden Patent Bolt, der giver et overblik over ansøgninger til USA's patent- og varemærkestyrelse, beskriver dediceret Googles patentjagt inden for kontaktlinser som "en lavine".

Kamera og blinkekommando

Listen over Googles ansøgninger afslører, at teknologiselskabet har kontaktlinser med et indbygget kamera på tegnebrættet.

Google har også søgt om patent på en idé til en "blinkekommando", der blandt andet skal gøre det muligt at zappe mellem kanaler på tv'et i hjemmet eller radioen i bilen.

En tredje ansøgning viser en idé til en kontaktlinse, som kan måle alt fra lyspåvirkning til temperaturer.

Hjælp til sukkersyge

The Independent noterer, at selv om det er ganske normalt, at teknologivirksomheder søger om patenter for at sikre fremtiden, så er Googles fremstød på kontaktlinseområdet iøjnefaldende.

Google afslørede allerede i januar en prototype på en intelligent kontaktlinse, som skal hjælpe diabetikere med at tjekke blodsukkerniveau via deres tårer.

På den måde mener Google, at man kan hjælpe verdens 380 mio. sukkersyge væk fra daglige blodtests.

Ansigtsgenkendelse

Det er endnu uvist, hvor besværligt det bliver at gøre idéer til virkelighed med de smarte kontaktlinser.

Men når det lykkes, synes mulighederne at være endeløse.

Flere teknologieksperter foreslår, at de blandt andet vil kunne hjælpe politibetjente med ansigtsgenkendelse og læger med at diagnosticere sygdomme.

BRANCHENYT
Læs også