Aktier åbning: Genmab får markant kursløft

Genmab er i fokus, efter at Arzerra torsdag fik udvidet sin behandlingspatientskare markant med en amerikansk godkendelse. Der er generelt stærk fremgang på fondsbørsen i København, hvor aktierne skal indhente torsdagens europæiske stigninger. De store europæiske indeks ligger med fine stigninger her tirsdag morgen, og det tyske Dax30-indeks stiger med 0,4 pct.

Genmab stiger med 10,3 pct. til 184,8 kr. Genmab meddelte torsdag aften, at Arzerra har opnået godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder til førstelinjebehandling i kombination med chlorambucil til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi. Dermed bliver patientgruppen for Arzerra udvidet til behandling af patienter, der ikke tidligere har fået kræftbehandling.

 - Kræftmidlet kan nu bruges af en ny patientgruppe i USA, hvilket øger det potentielle patienttal med en faktor 50, skriver Nordea i sit morgenbrev. Yderligere bemærker Nordea, at Novartis bliver ny samarbejdspartner med Genmab i stedet for Glaxosmithkline (GSK). Det skyldes at Novartis køber GSK's onkologi-enhed, som også omfatter Genmabs samarbejdsaftaler...

BRANCHENYT
Læs også