Google Glass kommer til Danmark

I næste uge får danskerne for første gang mulighed for at prøve den banebrydende brille.

Google Glass er smartbriller med internet og mini-skærm. De er foreløbig kun produceret i begrænset antal og solgt til udvalgte købere i USA. Foto: Jeff Chiu/AP Foto: AP/Chris Pizzello

Googles meget omtalte Glass ventes at få stor betydning for både private og virksomheder, når den kommer på markedet.

Det er endnu uklart, hvornår det sker, men det står i hvert fald klart, at det bliver muligt at opleve og prøve brillen i Danmark, når den bliver præsenteret på Internet Week Denmark i Aarhus i den kommende uge.

Det er blandt andet planen, at vindmølleselskabet Vestas skal se nærmere på teknologien.

Fantastiske muligheder

Brillens særlige egenskab er foruden et indbygget kamera, at den groft sagt er i stand til at putte et lag af informationer oven på den virkelighed, som man ellers ser igennem en brille. Og det er ikke kun interessant for almindelige forbrugere.

"På trods af markedsføringen af Google Glass som forbrugerteknologi, så ligger der fantastiske muligheder i at bruge brillerne i en lang række brancher," siger Jan Sauer.

Den næste bølge

Han er partner i dansk-amerikanske Katapult Group, som under Internet Week Denmark fremviser Googles nye spiller inden for det, der spås at blive den næste store teknologiske bølge, såkaldt wearable technology (teknologi, der kan bæres på kroppen).

Selskabet, der har en afdeling i blandt andet Atlanta i USA, hvor Google Glass også holder til, er blevet såkaldt Glass Explorer. Det betyder, at Katapult Group skal hjælpe med at udbrede kendskabet til brillen, og derfor har selskabet fået adgang til teknologien før de fleste andre.

Bruges i erhvervslivet

Og innovationsvirksomheden er ikke i tvivl om, at brillen kommer til at spille en stor rolle mange steder i erhvervslivet.

Det har tidligere være fremme, at man blandt andet har taget brillen til sig i det amerikanske sundhedssystem, hvor et hospital på forsøgsbasis har indført brug af brillen, der eksempelvis gør det muligt at kalde journaler op på brilleskærmen, mens man behandler patienten.

I et andet eksempel vil man i det amerikanske landbrug bruge brillen i forbindelse med, at man hvert år ansætter tusindvis af ufaglærte medarbejdere, som på kort tid skal oplæres i at betjene avancerede maskiner, der benyttes under høsten.

Ved at bære brillerne får de nyansatte et lag af informationer til at guide dem i brugen maskinerne.

Borgmester med briller

"Alle steder, hvor det er vigtigt at have to hænder fri for udføre en opgave, hvor det rigtige resultat kræver høj sikkerhed og præcise procedurer, hvor det er vigtigt at have hurtig adgang til store mængder viden, og hvor der foregår manuelt sikkerhedstjek af personer, siger Jan Sauer om brillens anvendelsesmuligheder.

Google Glass bliver for første gang præsenteret for den danske offentlighed ved den officielle åbning af Internet Week Denmark den 28. april kl. 10 på Aarhus Rådhus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard vil iføre sig et sæt.

Tirsdag den 29. april er de smarte briller at finde ved en stand i Ridehuset kl. 8-12 og igen kl. 17-21.

BRANCHENYT
Læs også