Maersk-konkurrent fyrer 40

Lav efterspørgsel får Odfjell Drilling til at afskedige otte ud af ti på et kontor i det centrale Norge, skriver offshore.no.

Foto: Finn Frandsen

Der bliver luget gevaldigt ud i et af Odfjell Drilliings kontorer, hvor antallet af ansatte skæres fra 50 til ti på grund af slatten efterspørgsel.

Pressetalsmand Gisle Johanson kalder over for offshore.no beslutningen "stærkt beklagelig" for både selskabet og de berørte ansatte.

"Efterspørgslen efter vores tjenester er rent ud sagt blevet kraftigt reduceret," siger Gisle Johansen med henvisning til platformene Njord og Heidrunn.

Statoil besluttede sidste år at udskyde produktionsstop på Njord-platformen, som har været i gang siden 1997.

Uheldige hændelser

De fyrre berørte arbejder alle på Stjørdal-kontoret, som ligger nær Trondheim i den sydlige del af det lange land.

Den norske konkurrent til Maersk Drilling har senest gjort sig bemærket ved at indgå i et større søgsmål, hvor 7.500 rigarbejdere kræver bedre pensionsforhold og et par særdeles uheldige hændelser med rigge.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Senest ved udgangen af 2013 sank den 3,5 mia. kr. dyre rig Deepsea Aberdeen ud for værftet i Sydkorea, hvor den blev bygget, mens platformen Island Innovator, som Odfjell stod for operationen af sidste sommer, begyndte at tage vand ind.

Det norske selskab blev stiftet i 1973 og kunne sidste år fejre 40 års jubilæum. Flåden består af en stribe større boreplatforme- og skibe, og kunderne er i øjeblikket BP, Statoil, Petrobras, BG Group og Lundin.

BRANCHENYT
Læs også