Kæmpe donut-kæde åbner i Danmark

De runde kager med farvestrålende glasur og krymmel er på vej til større danske byer.

Danskerne kan se frem til farvestrålende donuts, når den amerikanske kæde Dunkin' Donuts åbner i Danmark.  Foto: AP/Lisa Poole

Vi har fået burgere fra McDonalds og kaffe fra Starbucks. Nu er tiden kommet til, at danskerne skal have donuts.

De runde, friturestegte kager med farvestrålende glasur og krymmel skal sælges af den amerikanske kæde Dunkin' Donuts, som har planer om at åbne butikker i Danmark.

Det bliver primært i de større danske byer, at Dunkin' Donuts vil etablere sig.

Det danske projekt er en del af kædens strategi om at styrke positionen i Europa. Et marked, som kæden satser stort på i øjeblikket.

Indtil videre har kæden mere end 120 butikker i Tyskland, England, Spanien, Rusland og Bulgarien.

Krav til franchisetagere

I øjeblikket søger kæden efter danske franchisetagere med erfaring inden for mad og service, som ønsker at åbne butikker i København.

”Den ideelle franchisetager er en stærk økonomisk spiller med indgående kendskab til de lokale forbrugere,” skriver Dunkin’ Donuts i en pressemeddelelse.

Kæden stiller også en række andre krav til franchisetagerne. Blandt andet, at man som minimum har lyst til at starte 20-25 Dunkin’ Donuts butikker op i Danmark i de kommende år.  

11.000 butikker i verden

I kæden lyder det, at det danske marked har et stort potentiale.

”Danmark udgør en meget stor mulighed for Dunkin’ Donuts som brand. Vi tror, at vores tilbud med mad og drikkevarer i høj kvalitet, serveret hurtigt og i hyggelige omgivelser, har et stort markedspotentiale i Danmark,” siger Jeremy Vitaro, som er vice president for international udvikling i Dunkin’ Brands.   

Den amerikanske kæde blev grundlagt i 1950 og er især kendt for sine farvestrålende donuts. På verdensplan har Dunkin’ Donuts 11.000 butikker fordelt i 33 lande.

Det vides ikke, hvornår den første butik åbner i Danmark.

Læs også