0

Legetøjskæde genåbner butikker

Hamleys har fået ny ejer efter den tidligere ejers konkurs.

Hamleys er blandt kendt for sin store legetøjsforretning i London. Foto: Thomas Borberg/ Polfoto

Legetøjskæden Hamleys har genåbnet tre butikker i Danmark. Alle butikker er placeret i Københavnsområdet - på Vesterbrogade, i Field's-centret og i Københavns Lufthavn.

Genåbningen er sket godt tre uger efter, at den daværende ejer af kædens nordiske forretninger, Kids Retails of Denmark, havde indgivet konkursbegæring og sendt medarbejderne hjem.

Opsigelser trukket tilbage

Siden er opsigelserne trukket tilbage af en ny ejer, og medarbejderne er blevet tilbudt at få deres job tilbage, oplyser faglig konsulent Lars Kristiansen fra HK Hovedstaden.

"Det var lidt det, vi håbede på, da medarbejderne dengang ikke blev fritstillet," tilføjer Lars Kristiansen.

En lykkelig udgang

Hos advokatfirmaet Rønne & Lundgren betegner advokat Michael Bjerg Hansen, der er kurator på konkurssagen, resultatet som en lykkelig udgang.

"Forhistorien var, at den tidligere ejer nok havde ekspanderet for meget. Da butikkerne så blev ramt på julehandlen på grund af priskrig og konkurrence i branchen, kunne det ikke lade sig gøre at fortsætte," fortæller Michael Bjerg Hansen.

Ansvarlig ledelse

Han roser samtidig den tidligere ledelse for en meget ansvarlig medvirken under konkursbehandlingen.

"Sammen med Hamleys i Storbritannien har kuratorerne i Norge, Sverige og Danmark været i stand til at finde en ny ejer fra Hamleys netværk. Der er tale om et regulært salg, og den nye ejer overtager medarbejderne. Det betyder bl.a., at der også bliver penge til de øvrige kreditorer i konkursboet," siger Michael Bjerg Hansen.

Han er dog endnu ikke i stand til at sætte tal på.

Samtidig betyder overtagelsen, at udlejerne af butikkerne slipper for at stå med tomme butikker, der skal genudlejes. Hamleys havde en fjerde butik i stormagasinet Illum.

"Den var dog på grund af renovering blevet lukket allerede inden konkursen, og jeg ved ikke præcist, hvad der sker med den butik," forklarer Michael Bjerg Hansen.

Midlertidig direktør

Den nye ejer er firmaet Hscan Aps i København. Firmaet har indsat Christel Piron, bestyrelsesformand i konsulenthuset MacMann Berg, som midlertidig direktør.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christel Piron.

Hamleys genåbner også butikker i Oslo og Malmø.

Det du behøver at vide!
Modtag nyhedsbrevet Briefing og få hurtigt og nemt overblik over dagens væsentligste nyheder fra erhvervslivet – håndplukket af vores redaktion.
BRANCHENYT
Læs også