Alibaba på vej mod rekordbørsnotering

Kinas pendant til Google og eBay arbejder på en børsnoteringsplan til rekordbøgerne.

Foto: AP

Den kinesiske internetgigant Alibaba er i øjeblikket i færd med at planlægge en børsnotering i New York, som efter alt at dømme kan blive den største i historien.

Wall Street Journal skriver således, at ledelsen i Alibaba Group Holding arbejder på at få tilføjet nye aktier til handlen.

Det ville betyde, at virksomheden vil kunne rejse flere penge for dem selv og deres nuværende investorer, siger kilder tæt på Alibaba til den amerikanske avis.

Visa har rekord i USA

Skulle det lykkes at øge antallet af Alibaba-aktier, vil det efter alt at dømme skubbe værdien af den kommende børsnotering over 20 mia. dollar og slå den amerikanske børsnoteringsrekord på 19,7 mia. dollar sat af Visa i 2010.

Dealogic, der samler data for børsnoteringer, indikerer også, at den mest værdifulde børsnotering på verdensplan kan overgås af Alibaba.

I øjeblikket lyder rekorden på 22,1 mia. dollar, som blev sat ved børsnoteringen af Agricultural Bank of China i Shanghai og Hongkong i 2010.

Skal konkurrere med Google og Facebook

En udvidelse af antallet af aktier vil ud over at kunne skaffe den mest værdifulde børsnotering også være afgørende for Alibaba, der er Kinas pendant til Google og eBay, i den internationale konkurrence.

Wall Street Journal skriver, at det vil kunne generere flere penge til selskabets udvidelser uden for Kina, så man fremadrettet kan true eksempelvis Google og Facebook.

"Alibaba har nået et sted, hvor de - selv efter den ekstreme vækst, de har oplevet - har brug for ekstra kapital til at tage endnu et skub fremad," siger Paul Boyd, direktør for investeringsrådgivningsfirmaet ClearPath Capital Partners.

Læs også
Top job