En ud af 10 praktikpladser ubesat i 2013

Bioteknologivirksomheder, metal- og maskinindustrien, energivirksomheder samt fødevareindustrien er nogle af de brancher, som skal trække væksten i Region Hovedstaden, og som kommer til at mangle faglig arbejdskraft i de kommende år.

Men hver 10. praktikplads - helt præcist ni procent - i syv udvalgte vækstbrancher blev ikke besat i 2013. Enten fordi der ikke var nogen ansøgere, eller fordi virksomheden ikke mente, ansøgerne var kvalificerede eller motiverede nok. Det viser en ny analyse fra den regionale praktikpladsenhed under Region Hovedstaden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Sidste år kom DI med en undersøgelse, der viste, at 40 procent af de adspurgte virksomheder de seneste år har manglet lærlinge. I vores undersøgelse har man målrettet spurgt virksomheder, der er godkendt som praktiksteder, om de har ubesatte elev-stillinger i 2013. Vi mener, det giver et mere præcist billede, siger projektleder Birgitte Degnegaard, Den regionale praktikpladsenhed. Praktikpladsenheden er et samarbejde mellem Region Hovedstaden, hovedstadsregionens erhvervsskoler, jobcentre og Ungdommens Uddannelsesvejledning.

Analysen, der er gennemført af Epinion med en svarprocent på 52, skal give et mere præcist billede af forholdene omkring praktikpladser i Region Hovedstaden.

Undersøgelsen omfatter ikke byggebranchen, hvor problemet med tomme praktikpladser er meget begrænset, og detailhandelen, hvor problemet med ubesatte praktikantstillinger er meget udbredt.

- Undersøgelsen viser, at vi skal være bedre til at matche den unge med virksomhederne, men også at der er behov for at gøre det mere klart for de unge, hvad for eksempel en industritekniker går og laver, siger Birgitte Degnegaard.

BRANCHENYT
Læs også