Bonusfest blokeret i konkursbank

Ledelsen i Royal Bank of Scotland vil spørge aktionærerne om lov til enorme bonusbetalinger.

Alligevel blev bonusfesten aflyst af den britiske stat.

Royal Bank of Scotland kollapsede midt i finanskrisen, og blev reddet af den britiske stat, som stadig sidder med en andel på 81 pct. i storbanken. Royal Bank of Scotland ville bruge bonusserne til at sikre aflønningen af lederne.

Ifølge EU's regler kan en statsejet bank, som typisk er blevet overtaget grundet finanskrisen, ikke udbetale bonusser på mere end 100 pct. af den årlige løn, men hvis banken får en godkendelse af aktionærerne (herunder staten) kan bonusserne øges til op mod 200 pct. af den årlige løn.

Den britiske finansminister George Osborne har været modstander at EU's regler om en øvre grænse for bonusserne, men det endte alligevel med en afvisning af at hæve bonusgrænsen i Royal Bank of Scotland. Modsat har staten tidligere på ugen godkendt de øgede bonusbetalinger til banken Lloyds, hvor staten har en andel på 25 pct.

Finansministeriet har meddelt, at Lloyds har gennemført sin turn around, hvilket ikke er sket i Royal Bank of Scotland, og det er årsagen til forskelsbehandlingen.

BRANCHENYT
Læs også