Pfizer bekræfter rekordbud på AstraZeneca

Amerikanske Pfizer bekræfter nu, at man over flere omgange har budt på det britiske medicinalselskab AstraZeneca i, hvad der kan vise sig at være verdenshistoriens dyreste medicinalovertagelse.

Foto: Mark Lennihan/AP

Rygterne har svirret hen over påsken, og nu bekræfter Pfizer det: Den amerikanske medicinalgigant forsøger at overtage rivalen AstraZeneca i en megahandel.

"Pfizer Inc. bekræfter, at det tidligere har indsendt en foreløbig, ikke-bindende indikation af interesse til bestyrelsen for AstraZeneca i januar 2014 vedrørende en mulig fusion. Efter begrænsede drøftelser på højt niveau, afviste AstraZeneca at fortsætte forhandlingerne," skriver Pfizer i en meddelelse mandag morgen og fortsætter:

"I lyset af nylig udvikling på markedet, kontaktede Pfizer AstraZeneca den 26. april 2014 for at forsøge at forny drøftelser om at udarbejde et forslag, der kunne anbefales af begge selskaber til deres aktionærer. AstraZeneca afviste igen at deltage. Pfizer overvejer i øjeblikket sine muligheder med hensyn til AstraZeneca."

BRANCHENYT
Læs også