Fest for det diffuse internet

Internettet bliver fejret med Internet Week Denmark, som er skudt i gang i Aarhus.

Publikum sidder klar til åbningsarrangementet af Internet Week Denmark på Aarhus Rådhus.  Foto: Thomas Emil Sørensen

Internettet er som luft. Det er alle steder omkring os. Der er ingen, der ingen ejer det. Det er diffust. 

Med den sammenligning blev Internet Week Denmark mandag skudt i gang på Aarhus Rådhus. 

Internet Week Denmark er en festival, som skal fejre internettet. Hele ugen vil der være i alt 125 arrangementer rundt omkring i Aarhus. 

”Vi vil gerne skabe bedre netværk blandt byens digitale virksomheder, for det kan skabe vækst og jobs. Vi håber også, at ugen kan føre til, at flere virksomheder får øjnene op for at starte fælles projekter,” siger Mai Skou Wihlborg, som er projektleder til epn.dk.

Inspiration fra New York og London

Festivalen er baseret på crowdsourcing. Det betyder, at det er private og offentlige virksomheder, som står for alle arrangementerne i løbet af ugen. 

”Vi håber, at der kommer nogle tusinde gæster i løbet af ugen. Men det er første gang, vi holder det, så det er ikke til at vide, hvor mange der dukker op,” siger Mai Skou Wihlborg.

Festivalen er en del af Smart Aarhus, hvor virksomheder, institutioner og det offentlige arbejder sammen for at skabe fremtidens Aarhus med nye tanker og ideer. 

Inspirationen til internetfestivalen kommer blandt andet fra New York og London, hvor man også har sådanne festivaler. Herhjemme er der blandt andet også blevet afholdt Social Media Week i København, hvor der også er fokus på internettets muligheder. 

Også for almindelige borgere

Mandag startede festivalen med et åbningsarrangement på rådhuset. Hovedtaleren var stifteren af Wikipedia, Jimmy Wales, som blandt andet fortalte om fremtidens Wikipedia, inden Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, officielt erklærede festivalen for åben. 

Selvom festivalen især går ud på at skabe tættere bånd blandt virksomheder, er der også arrangementer, som henvender sig til almindelige borgere. 

”Vi har blandt andet et arrangement, som skal hjælpe ældre til at forstå Nem Id, da det er et kæmpe problem, at man ældre i dag har svært ved det,” siger Mai Skou Wihlborg. 

BRANCHENYT
Læs også