Stofa-direktør har sagt op

Efter et veloverstået salg ser Klaus Høeg-Hagensen sin opgave som fuldført hos Stofa.

Klaus Høeg-Hagensen stopper i Stofa efter tre år i selskabet. Foto: Helle Arensbak

Efter tre succesrige år i spidsen for tv- og bredbåndsvirksomheden Stofa har adm. direktør Klaus Høeg-Hagensen sagt op.

Dermed skal selskabet, der i 2013 blev overtaget af energiselskabet SE (Syd Energi), på jagt efter en ny topchef.

Hovedpersonen forklarer, at opsigelsen er faldet uden dramatik, og at den er et udslag af, at hans rolle i selskabet har ændret sig efter SE's opkøb.

"Det at være adm. direktør har sin tid og sine opgaver, og der er ikke noget dybere i det. Vi har diskuteret det i noget tid, og jeg mener, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe nu," siger Klaus Høeg-Hagensen.

Stofa
  • Stofa er i dag ejet af Danmarks tredjestørste energikoncern, SE (Syd Energi). Stofa er et helejet selvstændigt datterselskab i SE.
  • Stofa er Danmarks næststørste leverandør af kabel-tv samt privat bredbånd.
  • Stofa forsyner cirka 600.00 danske husstande med tv- og radiosignaler.
  • Kabel-tv tjenesterne leveres i tæt samarbejde med en lang række antenne-, bolig-, og grundejerforeninger samt kommuner.
  • Stofa beskæftiger cirka 500 medarbejdere i 8 afdelinger beliggende i de større forsyningsområder i Danmark. Stofas hovedafdeling er i Horsens.
Kilde: SE/Stofa

Et stærkt selskab

Direktøren kom til Stofa i 2011 fra en lignende stilling hos Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor han var bladdirektør.

Fra begyndelsen var det en nøgleopgave for ham at gøre Stofa klar til salg, og det blev altså gennemført, da SE købte selskabet for 1,9 mia. kr. af den svenske kapitalfond Ratos i 2012.

Det seneste år har man arbejdet på at integrere selskaberne, men det forhindrede ikke Stofa i at levere et rekordregnskab i fjor. For første gang nogensinde rundede resultatet før afskrivninger 300 mio. kr., mens man blandt andet tilføjede 15.000 bredbåndskunder til kartoteket.

"Jeg forlader et stærkt selskab med en stærk ejer. Det er en reel udfordrer til TDC," siger Klaus Høeg-Hagensen.

Intet job på hånden

Han har ingen jobtilbud på hånden. Forude venter bare en tom kalender.

"Jeg er på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg kan tage en lille pause og finde ud af, hvad jeg vil. Jeg har ikke noget konkret på hånden," siger han.

Ærgerlig direktør

I SE ærgrer man sig over Høeg-Hagensens opsigelse. Den kommer på et ærgerligt tidspunkt, hvor man er i færd med en aggressiv vækststrategi. Men nogen overraskelse er det ikke.

"Når man er adm. direktør i en stor koncern, som bliver købt af andre, så er det et andet job bagefter. Han blev hentet ind af Ratos til at køre den salgsproces, og jeg vidste, at vi havde ham på lånt tid. Men jeg havde gerne beholdt ham et år mere," siger adm. direktør i SE Niels Duedahl.

Mens Klaus Høeg-Hagensen altså går en stille tid i møde, så får Niels Duedahl travlt. Han har placeret sig selv i direktørstolen i Stofa, indtil han kan præsentere en ny direktør for Stofa, og den proces kan godt tage et halvt år, vurderer han.

"Det er et tungt kommercielt job at være national udfordrer til TDC. Det kræver sin mand eller kvinde. For ikke at skabe unødvendig uro og for at signalere, at Stofa er vores vigtigste vækstben, sætter jeg mig selv i stolen," siger Niels Duedahl

Klaus Høeg-Hagensen har sidste arbejdsdag på torsdag.

BRANCHENYT
Læs også