300.000 danskere får brev fra Skat

Skat vil gentage succesen, der i 2013 nedsatte restskatterne med 700 mio. kr.

Skat vil undgå at skulle trække for mange restskatter op af danskernes lommer. Foto: Kristian Linnemann

Mange danskere får ikke fastsat en korrekt forskudsskat, og i løbet af de næste uger vil de blive kontaktet af Skat med forslag om at ændre den.

Med initiativet 'Skat i balance' har Skat taget brodden af problemet, der tidligere førte til, at mange skulle betale restskat.

Sidste år sendte Skat forslag til en ny forskudsopgørelse til 982.000 danskere, og det medvirkede til, at restskatterne i 2013 blev 700 mio. kr. lavere i forhold til 2012.

I år får lidt færre tilsendt et forslag. 300.000 danskere kan forvente at blive kontaktet.

"Det skal være nemt og overskueligt for danskerne at betale den korrekte skat til tiden - hverken mere eller mindre. Et stort skridt i den retning handler om, at man får justeret sin skat, allerede inden den kommer ud af balance," siger Richard Hanlov, der er underdirektør for Afregning i SKAT.

80 pct. takkede ja

Skat kan se, når borgernes økonomiske forhold ændrer sig. Og erfaringerne viser, at mange glemmer at justere forskudsopgørelsen efter det.

80 pct. af de borgere, der sidste år fik tilbud om en ny forskudsopgørelse, tog imod tilbuddet. Og det betød, at lang flere skulle betale mindre eller slet ingen restskat i 2013.

"Det er en service, vi oplever, at folk generelt sætter pris på. Allerede nu kan de positive effekter ses direkte i borgernes skatteforhold. Den retning skal vi fortsætte i," siger Richard Hanlov.

Forslagene begynder at tikke ind hos de 300.000 danskere fra lørdag og i løbet af de næste par uger. Skat iværksætter samtidig en informationskampagne for at gøre borgerne opmærksomme på denne service.

BRANCHENYT
Læs også