B&O-konkurrent er reddet

Tysk investorgruppe har overtaget aktiviteterne hos kriseramt virksomhed og luksusbrand.

En tysk investorgruppe vil genrejse den kriseramte tyske virksomhed Loewe. Foto: Rainer Jensen/AP

Los Angeles

Loewe, en af Bang & Olufsens konkurrenter på markedet for audiovisuelle luksusprodukter, overlever og videreføres i et nyt selskab med en kapitalindsprøjtning og en ny ledelse.

Det meddeler af EET Europarts, som distribuerer Loewe i Danmark, Sverige og Finland, i en pressemeddelelse.

Distributøren oplyser, at investorgruppen Stargate Capital med virkning fra april har overtaget driften af Loewe AG og Loewe Opta GmbH.

Stillinger opretholdes

Produktionen og produktionsfaciliteterne bliver bevaret i Kronach, Tyskland, og Stargate Capital har ligeledes overtaget Loewes salgsdatterselskaber.

Stargate Capital har beholdt størstedelen af medarbejderne, 75 pct., som alle er fulgt med over i det nye Loewe-selskab.

Udover det nye navn Loewe Technologies GmbH er næsten alt som før.

Forskellige kernekompetencer

Produktserier som blandt andet de nyeste New Art og New Connect ID, der prismæssigt placerer sig en smule mere prisstærkt og retter sig mod et lidt yngre og bredere publikum, vil også fremadrettet indgå som en del af Loewes produktstrategi, lyder det i pressemeddelelsen.

Den tyske virksomhed, som de seneste år har været presset med ændrede markedsvilkår, har igennem længere tid været på jagt en ny investor.

Loewe nævnes ofte som en konkurrent for den danske elektronikkoncern Bang og Olufsen.

Det tyske selskab har dog kernekompetencer inden for tv, hvorimod B&O primært har deres kernekompetencer inden for audio og lyd.

BRANCHENYT
Læs også