500 arbejder stadig på lukket slagteri

Mistanke om svinepest stopper ikke arbejdet på Danish Crown i Herning.

Medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Herning arbejder stadig, selvom der er mistanke om svinepest på slagteriet.  Arkivfoto: Lars Krabbe

Onsdag morgen blev en død gris fundet på Danish Crowns slagteri i Herning.

Der er mistanke om, at den døde gris er smittet med svinepest, og slagteriet er derfor midlertidigt lukket.

Den midlertidige lukning betyder dog ikke, at slagterimedarbejderne har indstillet arbejdet.

”Lukningen betyder, at der ikke må køres varer ud fra slagteriet. Kødet skal blive på slagteriet, indtil man finder ud af, om der er en begrundet mistanke,” siger Jens Hansen, som er pressechef hos Danish Crown til epn.dk.

Afventer svar på prøver

Det er Fødevarestyrelsen, som beslutter, hvornår slagteriet må åbne igen. Styrelsen skal først have svar på de prøver, som er blevet taget fra den døde gris.

Fødevarestyrelsen oplyser til epn.dk, at det kan vare flere dage, før der kommer svar på prøverne. Indtil da fortsætter den midlertidige lukning.  

Medarbejderne på slagteriet skal gennemgå en særlig hygiejneprocedure, før de må forlade slagteriet. Det skal sikre, at medarbejderne ikke bringer smitte ud af slagteriet.

1.000 færre grise

”Det er ikke sådan, at medarbejderne bliver sat op i frokoststuen og indstiller arbejdet. Vi producerer stadig, men kører med nedsat hastighed, da vi ikke har kunnet få så mange griser ind, som vi plejer,” siger Jens Hansen.

Slagteriet i Herning plejer at slagte 6.000 grise på en dag som i dag. Den midlertidige lukning har betydet, at man har slagtet omkring 1.000 færre grise.

Jens Hansen oplyser, at omkring 500 medarbejdere har været på arbejde på slagteriet i dag.

BRANCHENYT
Læs også