Supermarkeder løber tør for frilands-og økosvinekød

Danish Crowns slagteri i Herning er koncernens leverandør til de danske supermarkeder.

Foto: Carsten Andreasen

Det midlertidige lukning af Danish Crowns slagteri i Herning som følge af svinepest-mistanke får på den korte bane konsekvenser for de danske forbrugere, der vil købe frilands- eller økosvinekød til weekenden.

Det oplyser kødkoncernens pressechef Jens Hansen til FødevareWatch.

”Stort set alle vores detailvarer til de danske supermarkeder produceres på slagteriet i Herning. Når vi vurderer, at lukningen de kommende to dage giver mangel på netop frilands- og økosvinekød, formentlig fra fredag middag, skyldes det, at det tyder på, at der er mindre lagre af den type kød i de danske supermarkeder,” siger Jens Hansen.

Onsdagens mistanke om svinepest på Danish Crown-slagteriet i Herning har fået den konsekvens, at langt størstedelen af de 700 medarbejdere har fået en fyreseddel. Det skyldes, at slagteriet er tvunget til at ligge stille de næste to dage.

Fødevarestyrelsen sendte onsdag eftermiddag en meddelelse ud om, at man forventer at have det endelig resultat på svinepest-mistanken fredag eftermiddag.

Læs også