Bloomberg blåstempler Bitcoin

Den amerikanske finanstjeneste vil levere Bitcoin-priser i sin terminaltjeneste.

Foto: AP

Dermed vil Bloomberg News blåstemple den anarkistiske møntfod, og det vil give firmaets mere end 320.000 abonnementer adgang til Bitcoinpriser fra børserne Kraken og Coinbase, skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

De to Bitcoin-børser har base i Chicago. Kilder til Wall Street Journal nævner, at det sker efter at flere hundrede kunder har efterspurgt Bitcoin-priserne.

I en pressemeddelelse skriver Bloomberg News, at Bitcoin kan blive den største digitale opfindelse siden internettet, men det kan også blive en døgnflue efter en ellers kometagtig start.

Mange har givet deres meninger til kende om Bitcoin, hvilket blandt andet gælder investorguruen Warren Buffett og softwareentreprenøren Marc Andreessen, som er medstifter af Netscape. Bloomberg News skriver, at der er tre hovedgrunde til at tage Bitcoin-kurser med:

Stor interesse for Bitcoin

Bloomberg er stiftet med henblik på at skabe gennemsigtighed i alle markeder, opfylde kundernes behov og at Bitcoin og andre virtuelle valutaer er i en spirende fase, hvor de repræsenterer et interessant skæringspunkt mellem finansiering og teknologi.

Bloomberg bemærker dog også, at kunderne ikke kan handle Bitcoin gennem terminalen, og at finanstjenesten ikke anbefaler køb af Bitcoin. Det pointeres, at man ikke kan komme uden om den markante stigning i interessen for Bitcoins

Læs også
Top job