Aktier åbning: Danske Bank med stærkt regnskab - Novo presset

Novo Nordisk skuffede med sit salg i første kvartal, og salgsudsigterne blev sænket, hvilket afføder et kurspres på aktien.

Danske Bank, som åbner torsdag med en stigning på 1,2 pct. i kurs 153,7 kr., leverer et bedre end ventet resultat i første kvartal, og banken kan i samme ombæring løfte forventningerne for 2014 til den høje ende af tidligere opstillede resultatinterval. Banken nævner, at omkostningsreduktionerne og nedskrivningerne modvirker presset på indtægtssiden. Danske Bank fik nettorenteindtægter på 5,35 mia. kr. i første kvartal, hvilket var et fald fra 5,412 mia. kr. for samme kvartal i fjor. nettorenteindtægterne er klart svagere end ventet, hvilket kun delvist bliver modvirket med en lidt bedre end ventet udviklingen i gebyrindtægterne. Gebyrindtægterne blev på 2,405 mia. kr. i første kvartal, hvilket var en fremgang fra 2,252 mia. kr. Handelsindtægterne blev på 1,865 mia. kr., hvilket stort set er på linje med forventningerne. Bankens driftsomkostninger faldt til 5,43 mia. kr. i første kvartal fra 5,80 mia. kr. i samme kvartal i fjor. Omkostningerne ligger klart under analytikernes forventninger, og det er netop det lysende punkt i regnskabet. Danske Bank resultat for første kvartal blev på 2,81 mia. kr., hvilket var over analytikerprognosen på 2,58 mia. kr. Bankkoncernen skriver, at årets resultat efter skat nu ventes at ligge i den høje ende af det tidligere opstillede interval på 9-12 mia. kr.

Novo Nordisk-aktien sendes ned med 3,3 pct. i kurs 234,9 kr. efter et svagt kvartalsregnskab. Novo Nordisk sænker sine salgsvækstforventninger til 2014, efter at koncernen har haft en svag begyndelse på året, lyder det fra koncernchef Lars Rebien Sørensen, som er glad for, at koncernen kunne fastholde forventningerne til driften i lokal valuta. Der er tale om et svagt salg, imens indtjeningen er bedre end analytikerne havde regnet med. Novo Nordisk fik et salg på 20,3 mia. kr. i første kvartal, hvilket var en vækst på 7 pct. i lokal valuta og en vækst på 2 pct. opgjort i kroner. Salget ligger under analytikernes forventninger på 20,9 mia. kr. Det blev til en primær drift på 8,0 mia. kr., hvilket sket med en stigning i lokal valuta på 15 pct. og opgjort i kroner på 6 pct. Driften viste okey-takter, da analytikerne havde ventet 7,9 mia. kr. ifølge Bloomberg News. Resultatet var også lidt bedre end ventet var det blev på 8,3 mia. kr., hvor analytikerne havde ventet 8,14 mia. kr. På medikamentbasis blev det til et salg af Victoza på 2,92 mia. kr., hvilket var under analytikerprognosen på 3,14 mia. kr. Det spæde salg af Tresiba var på 80 mio. kr., hvor analytikerne havde regnet med 171 mio. kr. Det er ikke selve salget i kr. der har effekten men udrulningen styrke eller mangel på samme som er interessant for investorerne. Yderligere bliver det nævnt vedrørende Tresiba at den hurtige rekruttering til DEVOTE-studiet, som giver selskabet mulighed for at fremrykke tidsplanen for interimanalysen og en potentiel lancering i USA. Medicinalkoncernen venter en salgsvækst på 7-10 pct. fra tidligere ventet 8-11 pct. eksklusiv valutaeffekten i 2014. Novo Nordisk ser fortsat driftsresultat på 10 pct. eksklusiv valutaeffekten i 2014...

Læs også
Top job