Er dine børn dækket af en ulykkesforsikring?

Mange forældre er ikke klar over, at børnene skal have deres egen forsikring.

Mange forældre er ikke klar over, at skoler og institutioner ikke længere har ulykkesforsikringer for børnene. Foto: Carsten Ingemann

Hver femte dansker er uden ulykkesforsikring, og især børn kan være uden dækning, uden at forældrene er klar over det.

Det kan være en alvorlig risiko for familieøkonomien.

Advarslen kommer fra Gjensidige Forsikring, der via analyseinstituttet TNS Gallup har spurgt til familiers forsikringsforhold.

Minimer risikoen

"Det er umuligt at gardere sig 100 pct. imod ulykker. Man kan forsøge at minimere risikoen, og med en ulykkesforsikring kan man også minimere risikoen for, at en ulykke får uoverskuelige økonomiske konsekvenser for familien," lyder det fra Kim Rud-Petersen, der er koncerndirektør for Nordic i Gjensidige Forsikring.

Han har selvfølgelig også en økonomisk interesse i at få solgt så mange forsikringer som muligt.

"Men et styrt på skiferien, en trafikulykke eller et fald ved en sammenkomst på villavejen kan få store konsekvenser for økonomien, hvis man ikke har en ulykkesforsikring. Men alligevel er det kun 78 pct. af danskerne, der er dækket af en ulykkesforsikring," understreger Kim Rud-Petersen.

Hvad med fritiden

Han tilføjer, at man som arbejdstager er dækket i arbejdstiden, fordi virksomhederne skal have en arbejdsskadeforsikring for de ansatte.

Men i fritiden dækker kun en personlig forsikring.

"Derfor kan nogen klare sig med en privat ulykkesforsikring, der kun dækker i fritiden, mens andre kan have brug for en forsikring, der dækker hele døgnet. Derfor er det vigtigt, at man får fastlagt behovet," siger Kim Rud-Petersen.

Glem ikke børnene

Samtidig peger han på et forhold, som mange forældre overser. Nemlig børnenes dækning - eller mangel på samme.

"Fra en undersøgelse i fjor ved vi, at næsten halvdelen af forældrene ikke er opmærksomme på, at skoler og institutioner ikke længere har en forsikring for børnene. Derfor er det vigtigt at undersøge, om børnene har en ulykkesforsikring," siger direktøren.

Han oplyser, at børn op til 2 år typisk er medforsikret på forældrenes forsikring. Men derefter skal de have deres egen forsikring," understreger Kim Rud-Petersen.

"Hvis børnene ikke er dækket af en forsikring, kan forældrene i tilfælde af en ulykke i værste fald komme til at stå med store regninger i årevis," tilføjer Kim Rud-Petersen.

Gjensidige Forsikrings egne undersøgelser tyder på, at det ofte en på grund af forglemmelse eller uvidenhed, at forældrene ikke får tegnet en ulykkesforsikring for børnene.

Derfor informerer forsikringsselskabet nu forældrene, før børnene bliver to år. Det forudsætter dog, at kunderne gør selskabet opmærksom på, at de er blevet forældre.

Læs også
Top job