Videovisninger på Facebook steg 785 pct.

Samtidig klikker langt flere brugere på annoncerne på Facebook, viser ny rapport.

Mange flere videoer rammer Facebooks-brugernes øjne, når de besøger det sociale netværk. Foto: Dominic Lipinski

Antallet af afspillede videoer på Facebook eksploderede, efter det social medie åbnede for automatiske afspilninger. På et år er antallet af afspilninger steget med 785 pct. Det viser nye tal fra Adobes Social Intelligence Report.

Tiltaget har også fået brugerne til at interagere mere med videoerne. Tidligere kommenterede, 'syntes godt om' eller delte 2,4 pct. af brugerne i gennemsnit en video på Facebook. Nu gør 3 pct. 

Analysen viser til gengæld, at færre brugere interagerer med billeder og tekst.

Flere klikker på annoncer

Det er ikke kun videoerne, der har tur i den på Facebook. Annoncerne er også blevet mere populære. På et år er antallet af klik på Facobooks annoncer steget med 70 pct.

Og der er penge i det for Mark Zuckerberg og co. I samme periode har det sociale netværk nemlig formået at øge omsætningen pr. besøgende med 11 pct.

De netbutikker, der annoncerer på Facebook, nyder også godt af den stigende trafik. 75 pct. af den trafik, der går fra de sociale medier til netbutikkerne, kommer fra Facebook.

"Væksten understreger, at der er en levende udvikling i at skabe nye måder for brands og forbrugere at mødes på online,” siger Håkan Cedell, nordisk chef for Adobe Media Optimizer og Adobe Social.

Andre medier halter

Mens Facebook tilsyneladende buldrer af sted, har andre sociale medier haft problemer med at holde gang i omsætningen. Twitter og Tumblr oplevede i første kvartal i 2014 et fald i omsætningen pr. besøgende fra netværket på henholdsvis 23 og 36 pct. i forhold til forrige kvartal.

Faldet skyldes ikke mindst, at julesalget pumpede omsætningen op i forrige kvartal. Men i samme periode steg Facebooks omsætning pr. besøgende med 2 pct., og viste sig dermed mindre sårbar over for sæsonudsvinget.

Læs også
Top job