Aktier: Lille fremgang med fokus på Novo og Danske

Det danske C20 Cap-indeks lukkede torsdag med en stigning på 0,4 pct. i 766,93, hvor Danske Bank-aktien blev løftet en smule efter et bedre end ventet resultat i regnskabet for første kvartal. Novo Nordisk agerede bundprop efter et regnskab, der bød på en svag omsætning og en sænket omsætningsprognose.

- De fleste europæiske markeder holder lukket på arbejdernes internationale kampdag. Der er dog stigninger til det danske og britiske marked, der holder åbent i dag. Herhjemme stjæler Danske Bank og Novo Nordisk billedet efter dagens regnskaber, skrev Nordea.

Danske Bank lukkede med en fremgang på 1,6 pct. i kurs 154,50 kr. efter et bedre end ventet resultat i første kvartal, og banken kunne i samme ombæring løfte forventningerne for 2014 til den høje ende af tidligere opstillede resultatinterval. Banken nævner, at omkostningsreduktionerne og nedskrivningerne modvirker presset på indtægtssiden. Nettorenteindtægterne skuffer, mens driftsomkostninger faldt til 5,43 mia. kr., hvilket var klart under analytikernes forventninger. Danske Bank resultat for første kvartal blev på 2,81 mia. kr., hvilket var over analytikerprognosen på 2,58 mia. kr...

Læs også
Top job