Bladt fortsætter opturen til rekordniveau

2013 var et rekordår, fordi virksomheden har en stærk portefølje, der har kunnet følge med væksten i markedet, lyder Bladts egen vurdering.

Foto: Jens Dresling

I 2012 jublede Bladt over sit resultat. Og i 2013 opnåede Bladt så sit hidtil bedste år.

Omsætningen hos Bladt steg fra 2,27 mia. kr. i 2012 til 2,96 mia. kr. i 2013, og indtjeningen fulgte samme opadgående trend med en stigning fra 162,9 mio. kr. i 2012 til 186,2 mio. kr. i 2013.

"Grundlaget for denne vækst er en projektportefølje, som var fortsat stærk på tværs af fundamenterne til offshore vindturbiner, offshore vindsubstationer og olie og gas," fremhæver Bladt i regnskabet.

Kapitalfond køber Bladt Industries 

Væksten hos Bladt var især drevet af, at offshoremarkedet for vind voksede, men det er ikke sikkert, væksten kan fortsætte.

"Ser man fremad til 2014, forventes det, at markedet vil udvikle sig fladt eller have en svagt dalende aktivitet på grund af et større behov for offshore vindfarmerejere for at få ombyttet formue med ekstern kapital. Den proces tager tid - og endvidere er der usikkerhed med de længerevarende takstrammer især i Storbritannien og Tyskland," skriver Bladt i regnskabet.

Avis: Bladt skaber 200 Lindø-job 

Egentlig skulle de problemer være løst i 2013, men det trækker spor ind i 2014 på grund af forsinkelser.

Til gengæld vurderer Bladt, at det vil gå frem for forretningen i Nordsøen. 2013 har vist stor aktivitet, og det indikerer, at det også vil gå godt i år. Det sammenholdt med de andre udviklinger i Bladt, får virksomheden til at forvente en vækst på mellem 0 og 10 pct. i år.

Bladt har været kapitalfondsejet siden 2009 og blev angiveligt solgt til  en værdi af 1,2 mia. i følge Børsens oplysninger. Adm. direktør er Peter Rindebæk, der har været direktør siden 2005 og været med til at vende en udvikling for virksomheden, der dengang ikke kørte på skinner. Bladt fokuserede de første mange år på olie, men i de senere år er vind blevet en langt større forretning for virksomheden.

Bladt flyttede i 2013 en del af sin forretning til Lindø på Fyn, hvor de ligger som maritim energivirksomhed sammen med blandt andet Fayard.

Bladt sikrer sig kæmpe tysk ordre 

”Hold kæft, vi har truffet mange dårlige beslutninger” 

Fayard og Bladt trækker væksten til Lindø 

Læs også
Top job