Neas skal sælge el fra Amagerværket

Forsyningsselskabet Hofor har indgået aftale med Neas Energy om handel af elproduktionen på Amagerværket.

Energisektoren har en enorm datamængde, som er en fantastisk vidensressource til at skabe kundeindsigt. Foto: Thomas Borberg.

De økonomiske detaljer er ikke offentliggjort, men der er ingen tvivl om, at det er en stor aftale, som forsyningsselskabet Hofor i dag har indgået med elhandlerne i Neas Energy. De skal fremover stå for handlen og balanceringen af strømproduktionen på Amagerværket.

"Det har været afgørende for os at vælge en partner, der kan levere en stærk løsning for håndtering af handel og balancering af el-produktionen fra Amagerværket," lyder det i en pressemeddelelse fra Louise Isafold, der er ansvarlig for energihandel hos Hofor.

Ifølge meddelelsen omfatter aftalen alle obligatoriske systemydelser for balanceansvar samt handel af Amagerværkets elproduktion på spot og intradag-markedet.

"Grundlæggende handler det for os om at kunne levere varme til vores kunder til en fornuftig pris. Med Neas Energy får vi en partner med stor erfaring i handel og balancering af kraftvarmeproduktion på energimarkedet, hvilket sikrer os overblik og giver muligheder for at optimere indtjeningen til gavn for vores ejer og kunder," lyder det videre fra Louise Isafold.

Neas' største 

Amagerværket blev i 2013 køb af Hofor af svenske Vattenfall, og værket har en installeret effekt på ca. 330 MW el og ca. 710 MW varme.

Amagerværket er i dag kulfyret på den ene blok og biomassefyret på den anden blok, men skal op mod 2020 omlægges til 100 procent biomassefyring.

Aftalen mellem Hofor og Neas Energy omfatter en forventet årlig fysisk elproduktion på ca. 1,5 TWh, som gør aftalen til Neas Energys største på kraftvarmeproduktion.

"Vi har igennem mere end 10 år investeret mange ressourcer i især udvikling af IT-systemer til optimering af kraftvarmeproduktion, som har gjort Neas Energy til markedsleder indenfor forvaltning af decentral kraftvarme med mere end 1300 MW under forvaltning. Med den produktionsvolumen og fleksibilitet Amagerværket har, vil vores systemer og handelskompetencer nu vise sit værd i en helt ny skala," forklarer Søren Rygaard, chef for kraftvarmeproduktion hos Neas Energy.

"Aftalen med Hofor er en vigtig milepæl for Neas Energy. Amagerværket er det første af de centrale kraftvarmeværker herhjemme, der er blev solgt fra af en af de store energikoncerner. Det er en udvikling, som vil tage fart i de kommende år, og som vi har forberedt vores forretningsmodel på i Neas Energy," siger Søren Rygaard.

BRANCHENYT
Læs også