Støjklager stopper Dong's mølle-arbejde om natten

Lokale støjklager har sat en stopper for Dong's installation af fundamenter om natten ved havmølleparken Westermost Rough i Storbritannien.

Klager fra lokale har fået Dong Energy til at stoppe arbejdet om natten ved selskabets havvindmøllepark Westermost Rough, der i øjeblikket er under opførelse i Storbritannien.

Det er parkens store fundamenter, de såkaldte monopæle, som larmer ikke så lidt, når de skal bankes ned i havbunden.

Parken befinder sig mere end otte kilometer fra land, men arbejdet har altså alligevel generet nattesøvnen hos beboerne ved kystområdet i Yorkshire, skriver branchemediet Windpower Offshore.

Efter beboerklagerne har Dong hyret en specialist, som gennem seks uger har målt støjniveauet, og det har altså været så højt, at Dong har indstillet arbejdet om natten.

Det er uden tvivl en bet for energiselskabet, men en talsmand siger, at det er "usandsynligt", at beslutningen om ikke at arbejde mellem kl. 23 og kl. 7 vil rykke ved tidsplanen for Westermost Rough.

Parken er den første af sin slags, hvor Siemens' nye havvindmølle på 6 megawatt tages i brug i stort omfang. Dong mangler endnu blot at installere otte af de i alt 35 fundamenter, som parkens møller skal stå på. De rekordstore monopæle leveres af aalborgensiske Bladt Industries.

Læs også
Top job