Ministerium kræver seks ekstra rejer på rejemad

Hvor mange rejer skal der til for at en rejemad er en rejemad?

Fødevareminister Dan Jørgensen (S). Foto: Torben Stroyer

Fødevareminister Dan Jørgensens (S) jurister har efter en grundig sagsbehandling netop afgjort, at en restauratør har brudt loven ved ikke at komme nok rejer på en rejemad, skriver metroxpress.

Sagen begyndte i efteråret, da en borger tippede fødevarekontrollen om, at der i en restauration var for få rejer på de rejemadder, som stod i en montre - i forhold til på nogle rejemadder på et billede.

Fødevarekontrollen rykkede ud og fandt i køkkenet en opskrift, hvor der stod, at der skulle være 50 gram rejer på en brødskive.

Kontrollørerne tog en stikprøve af en enkelt rejsemad med kun 34 gram rejer. Det svarede til en difference på 16 gram eller seks rejer. På den baggrund fik restauratøren en indskærpelse for snyd.

Han klagede til Fødevareministeriet, som afviser hans argument om, at kunderne jo bare kan se de rejemadder, som står i montren.

LA: Staten skal ikke tælle rejer

Ministeriet bemærker eksempelvis, at teksten "rejemad" er angivet med større bogstaver end teksten "m/æg".

»Åh nej, endnu et ulykkeligt og ynkeligt eksempel på, at myndighederne udøver et absurd magttyranni til ulempe for vore medlemmer,« siger Jørgen Kønigshøfer, Danmarks Restauranter og Cafeer, til metroxpress.

»Staten skal ikke tælle rejer,« synes Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

»Barnepigestaten« misbruger her skatteydernes penge til en latterligt og nidkær chikane af voksne erhvervsdrivende. Hvis kunderne mangler rejer, spiser de selv et andet sted, vurderer han.

Ingen kommentarer, lyder det fra fødevareminister Dan Jørgensen.

Læs også
Top job