Mærsk har fået styr på klokken igen

Maersk Line har tilbageerobret pladsen som verdens mest punktlige containrrederi.

De ca. 600 container-skibe, som udgør APM Gruppens største enkeltaktivitet, Maersk Line, har store udfordringer som følge af global overkapacitet inden for container-skibsfart.  Arkivfoto: Maersk

Maersk Line genvandt i marts tronen som det mest rettidige containerrederi foran Hamburg Süd og United Arab Shipping Company (UASC), viser en ny opgørelse fra SeaIntel Maritime Analysis.

For første gang siden november 2013 steg de store containerrederiers pålidelighed samlet med 4,2 procentpoint til 72,3 procent.

Hamburg Süd slår Maersk Line på rettidighed 

Trods forbedringen fra februar til marts efter lang tids fald synes der at være et stykke vej endnu til et tilfredsstillende niveau for kunderne, siger Alan Murphy, COO og partner i SeaIntel:

"Selv om vi nu ser forbedringer, vil det tage nogle måneder med konstante fremskridt, før kunderne vil opleve et niveau svarende til det, der oplevede for et år siden. Det er tvivlsomt, om det lykkes for rederierne, fordi flertallet af dem vil omlægge deres services på de store øst-vest ruter og nogle nord-syd ruter.    

Maersk Line forbedrede sin punktlighed med fem procentpoint fra februar til marts til i alt 83,6 procent, mens Hamburg Süd og UASC tilsvarende opnåede henholdsvis 81,1 procent og 75,9 procent.

Flere steder ser det fortsat skidt ud for rederne samlet set, bl.a. på de vestgående atlantiske ruter, fra Sydamerikas vestkyst til til Asien og på Asien-Nordeuropa, der ligger henholdsvis 21, 24 og 27 procentpoint under niveauet i marts 2013.

Læs også
Top job