Vestager: Effekt vigtigere end størrelse

Regeringen afviser, at vækstplanen på omkring seks mia. kr. er for lille. Og så tabte Thorning et væddemål.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlægger i Statsministeriet et forslag til en n vækstpakke. Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Hos dansk erhvervsliv er meldingen foreløbig klar: Den nye vækstplan er alt for uambitiøs.

»En vækstpakke, der skal frankeres som et brev,« som Dansk Erhverv skriver i pressemeddelelse torsdag og heller ikke Venstre er synderligt imponeret af regeringens forslag til en ny vækstplan på omkring seks mia. kr.

Men det er ikke altid størrelsen, der er afgørende, fastslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Pris på effekt

Det sagde hun på et pressemøde i Statsministeriet torsdag, da regeringen præsenterede »Danmark helt ud af krisen - virksomheder i vækst«.

»Jeg er blevet lidt forsigtigt med at fæste tillid til mænds vurdering af størrelse. Det er måske en kvindes perspektiv, men vi sætter pris på effekt,« sagde Vestager, mens den fremmødte presse fniste.

»Der tabte jeg et væddemål,« sagde Thorning.

»Hun troede ikke, at jeg turde sige det,« sagde Vestager.

89 forslag

Effekten på vækstpakken er foreløbig anslået til seks mia. kr. - svarende til den tilsvarende vækstplan, som regeringen gennemførte sidste år.

Regeringen fremlagde på pressemødet i alt 89 initiativer, der primært har til fokus at gøre livet lettere for de danske virksomheder.

Udregninger fra regeringen viser, at erhvervslivets udgifter vil blive reduceret med cirka fire mia. kr. som følge af færre administrative byrder, lavere afgifter og effektiviseringer.

Læs også
Top job