Teleindustrien blåstempler brevgebyr på 348 kr.

Der er ingen problemer i, at TDC vil kræve 348 kr. om året for at sende breve til kunderne, lyder det fra Teleindustrien.

Teleindustrien siger at det er helt ok, at TDC vil kræve brevgebyr.  Foto: Casper Balslev & Colourbox, Kollage: Mattias Grøndal

»Helt generelt kan det godt være berettiget at pålægge nogle ydelser gebyrer, hvis de er forbundet med nogle særlige omkostninger,« siger Jakob Willer, direktør i brancheforeningen Teleindustrien.

Meldingen kommer efter, at TDC over for Jyllands-Posten har erkendt, at man fra juli vil opkræve 29 kr. per måned fra fastnet- og Yousee-kunder, som fremover ønsker at modtage breve fra telegiganten leveret direkte i den gammeldags postkasse.

Årligt betyder det en regning på 348 kr., hvilket møder hård kritik fra Forbrugerrådet TÆNK.

En generel prisforhøjelse

»Det er bare en generel prisforhøjelse og et nyt lavpunkt i telebranchens kreative brug af gebyrer,« siger Martin Salamon, chefkonsulent i Forbrugerrådet TÆNK.

Han mener, at den rigtige løsning for TDC ville være, at man gav kunder, som fremover skifter de gammeldags breve ud med elektronisk kontakt, en rabat, fordi skiftet alt andet lige vil betyde en kontant besparelse for TDC.

Jakob Willer afviser at kommentere, om han finder brevgebyret rimeligt. Til gengæld tøver han ikke med at slå fast, at TDC’s seneste gebyrfinte over for langt over en mio. fastnet- og Yousee-kunder er lige efter bogen.

»I forhold til gebyrer er vores holdning, at det skal være meget klart for kunden, at der er tale om et gebyr, og at man kun må kalde noget for et gebyr, når kunderne har et alternativ. Det vil sige, at det ikke må være en del af prissætningen. Her hører jeg, at TDC tilbyder et alternativ nemlig en digital løsning,« siger Jacob Willer.

Breve på vej til kunderne

TDC forklarer det nye gebyr med, at man bl.a. ønsker at gøre den løbende kundeservice mere smidig.

Telekæmpen er først i branchen med et brevgebyr, og umiddelbart har rivalerne Telia og Telenor ikke oplyst om lignende tiltag.

Netop nu modtager de første TDC-kunder breve om ændringen og det nye gebyr. Det sker dog ganske gratis.

Læs også
Top job