Fritz Schur: Gør noget ved topskatten

Rigmanden mener modsat Venstre, at en fjernelse af topskatten er vejen frem.

Erhvervsmanden Fritz Schur var i 14 år en stærkt indflydelsesrig pengeindsamler for Venstre. TYCHO GREGERS

En skattelettelse i bunden er en udmærket idé. Men en lettelse eller fjernelse af topskatten er afgørende for væksten i det danske samfund.

Med det budskab går erhvervsmanden Fritz Schur, der i 14 år var stærkt indflydelsesrig pengeindsamler for Venstre, ind i den skattedebat, som i ugevis har skabt uenighed i den borgerlige lejr.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har ellers slået fast, at »der ikke længere er nogen udfordring« i den absolutte top af indkomstskalaen, og at hans altoverskyggende prioritet derfor er at sænke bundskatten. Men ifølge erhvervsmanden skal der mere til.

»Principielt mener jeg da klart, at man også bør gøre noget ved topskatten. Simpelthen fordi den er hæmmende for udviklingen i samfundet. Der har jo også siddet en kommission og sagt, at det vil være godt at få den sat ned - eller helt fjernet«, siger Fritz Schur til Politiken.

Småpenge i statsbudgettet

Det koster 7 milliarder kroner?

»Det er trods alt småpenge på statsbudgettet. Om man også tager fat i bundskatten - det, synes jeg, er fint nok. Men vækst kræver, at man får gjort det mere effektivt at yde en indsats«, siger Schur til Politiken.

Udmeldingen vækker stor begejstring i blå blok hos såvel Liberal Alliance som de konservative.

»Jeg tager det som en fuld opbakning til et synspunkt, jeg har haft længe. Det mest effektive instrument til at skabe flere arbejdspladser og vækst er at nedsætte eller helt fjerne topskatten«, siger den konservative formand, Lars Barfoed til Politiken.

Trods topskatteønsket fra Fritz Schur står Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, fast.

»Der er mange, der har det synspunkt. Jeg siger ikke, at topskatten er fantastisk. Men man må også prioritere. Og der er vores prioritering i bunden«, siger han til Politiken.

BRANCHENYT
Læs også