Wrestler-boss smidt ud af millardærklub

Ejeren af den største wrestlingturnering fik barberet 350 mio. dollars af formuen i denne uge.

Wrestleren Hulk Hogan var i 1980'erne og 90'erne en kæmpestjerne inden for Wrestling og har også flere gange været mester i WWE-regi. Foto: Chris O'Meara/AP

En sort dag på børsen sendte amerikaneren Vince McMahon ud af klubben for dollarmilliardærer.

Han ejer en stor del af WWE Inc, der bl.a. er kendt for at arrangere wrestling-turneringer. Tidligere i karrieren var han desuden selv aktiv som wrestler og kommentator inden for sportsgrenen.

Det skriver amerikanske Forbes.

Fredag i denne uge faldt aktien i det børsnoterede WWE Inc med 40 pct., og det kostede altså Vince McMahon 350 mio. dollars.

Dårlig tv-aftale

Aktiefaldet kom, efter en ny tv-aftale var blevet indgået mellem WWE og den amerikanske tv-koncern NBC Universal.

Det var forventet, at aftalen ville blive dobbelt eller tre gange så favorabel som den hidtidige aftale, men i stedet måtte WWE nøjes med en forbedring på 50 pct.

Vince McMahon nåede ikke at være milliardær på papiret længe, da hans store formue især skyldtes en stigning på 89 pct. af WWE-aktien i årets første kvartal.

Overtog sin fars livsværk

Den tidligere wrestler, der i sine aktive år gik under navnet Mr McMahon, har tidligere kunnet kalde sig milliardær.

Det var i starten af 00'erne. Det varede dog kun et år og siden fulgte 13 år, før formuen igen rundende den magiske grænse.

Vince McMahon overtog WWE i 1980 efter sin far Vince McMahon Sr., der døde fire år senere. Det var ham, havde grundlagt World Wrestling Entertainment.

Læs også
Top job