Tal ordentligt eller mærk konsekvenserne

Der skal strammes op på jargonen, lyder det fra bankchefen, der har lavet en video om god tone.

Al intern kommunikation kan komme frem i lyset, der skal der tales ordentligt i Deutsche Bank, lyder det fra bankchef. Foto: Bernd Kammerer/AP

Hvis Martin Scorsese's storfilm "Wolf of Wall Street" skulle have inspireret unge smarte bankfolk til at adoptere en løssluppen moral, kommer her en kur.

I en video til bankens ansatte har Colin Fan, der er topchef i Deutsche Bank, givet en klar reprimande til de medarbejdere, der ikke taler og opfører sig ordentligt.

"Nogle af jer er langt under standarden, hvad angår vores regler for god opførsel. Pral, indiskretion og vulgær snak er ikke okay, og det vil få seriøse konsekvenser for jeres karrierer," siger Colin Fan i videoen.

Ifølge Colin Fan er bankens omdømme altafgørende, og i den forbindelse er dårlig opførsel ødelæggende.

Kæmper med blakket ry

Den tyske bank har de seneste år fået en del at kæmpe med, hvor især Libor-skandalen har plettet den traditionsrige banks gode ry.

Banker som Barclays, Royal Bank of Scotland, HSBC og altså Deutsche Bank var blandt de banker, der blev straffet for at manipulere med den vigtige Libor-rente, der er afgørende for rentesatser for kæmpemæssige millardbeløb på verdensplan.

Derudover har banken været i forskellige myndigheders søgelys for ikke at gøre nok for at bekæmpe pengehvidvask.

Det stopper nu

Bankerne bliver gået mere grundigt efter i sømmene som følge af finanskrisen, og derfor skal de ansatte i Deutsche Bank som udgangspunkt regne med, at al korrespondance kan blive genstand for myndigheders undersøgelser.

"I ved det måske ikke, men i dag kan al jeres kommunikation blive undersøgt af myndighederne," siger Colin Fan.

Netop derfor vil chefen ikke tolerere den mindste ballade fra medarbejderne.

"Jeg har mistet tålmodigheden. Den mindste korrespondance der kunne opfattes som upassende, stopper lige nu og her," siger Colin Fan i videoen.

Læs også
Top job