Vestas får kæmpeordre i USA

Den danske vindfabrikant skal levere ikke mindre end 148 MW til projekt i staten Maine.

Foto: Jens Büttner/AP

I sidste uge fik Siemens Wind Power en kæmpe havvindmølleordre i Holland, og det vil Vestas angiveligt ikke stå tilbage for. I hvert fald meddeler Vestas i dag, at selskabet har modtaget en fast og ubetinget ordre på 48 stk. V112-3.0 MW-møller i USA.

De i alt 148 MW er til selskabet First Wind via en tidligere rammeaftale og ordren omfatter levering og idriftsættelse af de pågældende møller samt en 10-årig serviceaftale (AOM 5000).

Møllerne er til det såkaldte Oakfield-projekt i staten Maine.  Levering vil finde sted i andet kvartal 2015 med forventet idriftsættelse i fjerde kvartal 2015., skriver Vestas i meddelelsen.

Flere ordrer på vej

Vestas og First Wind havde inden dagens ordre  op mod 568 MW tilbage i rammeaftalen, som blev indgået i julen 2013 og dermed inden for grænserne for at opnå støtte via PTC-ordningen.

First Wind har tidligere oplyst, at selskabet har tre andre vindprojekter, der er langt fremme i udviklingsfasen: Hancock Wind på 51 MW, Bowers Wind på 48 MW og Bingham Wind på 186 MW.

Ifølge Ritzau har First Wind til de to sidste projekter i sit ansøgningsmateriale nævnt mulighed for at bruge vindmøller fra Siemens og Vestas, herunder Vestas' lidt større V112-3,3 MW-model.

Selv om Vestas uden tvivl glæder sig over dagens ordre i USA, er der dog langt til konkurrenten Siemens' ordre i sidste uge på ikke mindre end 600 MW til det hollandske Gemini-projekt (Læs interview med offshorechef i Siemens Wind Power Michael Hannibal her.)

Med ordren har Vestas offentliggjort en ordreindgang på 1.554 MW (total år-til-dato). 

Læs også
Top job