Millionerne fosser ud af Aldi

Tyske Aldi har på et år fordoblet sit underskud og kom ud af 2013 med et underskud på 228 mio. kr.

Foto: Marc Tirl, picture-alliance, dpa/AP

Den danske afdeling af discountkæden Aldi har haft et rigtig skidt 2013.

Virksomheden har således mere end fordoblet sit underskud og kommer ud af regnskabsåret med et underskud på 228 mio. kr. mod et underskud på 107 mio. i 2012.

Også omsætningen er gået ned. Hvor den i 2011 og 2012 var i omegnen af 3,6 mia. kr., er den i 2013 dalet til 3,4 mia. kr.

I den kortfattede ledelsesberetning skriver direktionen da også, at man finder resultatet utilfredsstillende.

"Der har været en mindre tilbagegang i omsætningen, som primært hænger sammen med lukning af ældre butikker. Resultatet er blevet som forventet, hvilket bl.a. skyldes stigende omkostninger og store investeringer," står der i regnskabet.

Det er ikke længe siden, at den tyske koncernledelse tog affære i forsøget på at ændre kursen for Aldi i Danmark.

FødevareWatch kunne således i starten af maj berette, at den tyske ejer, Aldi Nord, for kort tid siden har sendt 200 mio. kr. mod den danske afdeling. Pengene skal bruges på at modernisere og bygge nye discountbutikker. 

"Vi er i gang med en større modernisering af vores butiksnet, og det koster jo en frygtelig masse penge. Så det skal en del af beløbet gå til. Desuden har vi brugt penge på at udvide vores sortiment med nye varegrupper og flere økologiske varer," sagde Hans Erik Hansen, direktør for Aldi i Danmark, i den sammenhæng til FødevareWatch.

Læs også
Top job